Főoldal Filmek A Marvel Studios vezetőjét, Kevin Feige-t majdnem kirúgták 2015-ben, mielőtt Bob Iger közbelépett volna
Filmek

A Marvel Studios vezetőjét, Kevin Feige-t majdnem kirúgták 2015-ben, mielőtt Bob Iger közbelépett volna

Ha nincs Bob Iger, akkor 2015-ben kirúgták volna Kevin Feige-t a Marveltől.

261
Bob Iger Kevin Feige

Azt már tudtuk, hogy Kevin Feige és a Marvel korábbi vezérigazgatója, Ike Perlmutter nem voltak éppen a legjobb viszonyban, de Bob Iger – a Disney korábbi, nyugdíjból visszatérő vezérigazgatója – most elárulta, hogy Feige majdnem elvesztette az állását, amikor Perlmutter ki akarta rúgni a stúdió vezetői székéből.

A Marvel Studios jelenlegi főnöke, Kevin Feige és a Marvel Entertainment korábbi vezérigazgatója, Ike Perlmutter legendásan rossz viszonyt ápoltak, és mint most kiderült, Perlmutter drasztikus lépésekre szánta el magát, ki akarta rúgni Feige-t, de a vállalat elnök-vezérigazgatója közbelépett, s megakadályozta.

A Marvel Moziverzum vitathatatlanul minden idők egyik, ha nem a legjövedelmezőbb és legismertebb filmes franchise-a lett, és a siker nagy részben Feige-nek köszönhető. Valószínűleg most egészen más véleménnyel lennék, az MCU teljesen más irányt vett volna, ha Perlmutter eléri a célját, s átveszi az univerzum felett az irányítást.

A két vezető között folyamatos ellentét volt, és a Disney újonnan visszahelyezett vezérigazgatója, Bob Iger a CNBC-nek adott interjújában elárulta, hogy Perlmutter ki akarta rúgni Feige-et, amit ő nem engedett.

Tudtam, hogy közbe kell avatkoznom, ezért 2015 májusában meghoztam a döntést, hogy a Marvel filmgyártó egységét leválasztom a Marvel többi részétől, így Alan Horn és a Walt Disney Studios alá vonom. Kevin onnantól közvetlenül Alannek jelentett, és tanulhatott Alan szakmai tapasztalatából, valamint a feszültség is enyhült Feige és a new yorki iroda között.

Bob Iger

Az interjúból nem derült ki, hogy a feszültséget az okozta, hogy Feige megpróbálta nagyobb kontroll alatt tartani a képregényeket, vagy Perlmutter megpróbált beleszólni az MCU történeteibe, de valószínűleg a legtöbb rajongó örömére Feige javára alakultak a dolgok, s a Disney vezetője teljhatalommal ruházta fel Feige-t.

Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...