Főoldal Filmek A Marvel Studios producere az Amerika kapitány 3. eredeti ötletéről beszélt, amit Kevin Feige kérésére teljesen át kellett írni
Filmek

A Marvel Studios producere az Amerika kapitány 3. eredeti ötletéről beszélt, amit Kevin Feige kérésére teljesen át kellett írni

Eredetileg teljesen másról szólt volt az Amerika kapitány 3.

368
Amerika kapitány: Polgárháború
Forrás: Marvel Studios

A Marvel Studios producere, Nate Moore elárulta, hogy a harmadik Amerika Kapitány-film eredeti ötlete nagyon különbözött attól, amit láttunk a mozikban, és a Polgárháborúhoz vezetett. Amikor először olvashattunk az Amerika kapitány 3. filmcíméről, egyértelművé vált, hogy a Marvel Studios Mark Millar képregénysorozatát dolgozza fel.

A terv azonban nem ez volt kezdetben. A The Town című podcastban a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! producere, Nate Moore – aki a Polgárháborún is dolgozott Christopher Markus és Stephen McFeely forgatókönyvírókkal – elmesélte, hogy az eredeti elképzelése egészen más volt Amerika Kapitány 3-hoz, és csak Kevin Feige megjegyzése miatt írták át. Feige nem volt elégedett, amikor kezébe vette az eredeti forgatókönyvet, mert véleménye szerint nem gondolkodnak “elég nagyban”.

Tudtuk, hogy meg kell oldanunk, nyilvánvalóan a Téli Katona történetét. Azt akartuk, hogy a Kapitány és Bucky végül újra barátok legyenek. És tudtuk, hogy Zemót akarjuk ellenfélnek. Micsoda nagyszerű karakter. Tudjátok, ő egy klasszikus gonosz a Kapitány történetében. A filmet az Őrült Bomba köré építettük, és ha ez az Őrült Bomba felrobban, akkor a normális emberek egymás ellen kezdenek el harcolni. Őszintén szólva, ez egy kicsit hasonlít ahhoz, amit a Kingsmanben csináltak.

Nate Moore

Feige-t továbbra sem sikerült meggyőzni a tervről, majd félrehívta Moore-t, és akkor vette fel neki először a polgárháborús történetet. “[Feige] azt mondta: ‘Ez nem elég nagy ötlet, srácok’, mire mi azt mondtjuk, hogy ‘Hadd írjunk egy vázlatot, majd bebizonyítjuk neked’. [Feige:] ‘Oké, bizonyítsátok be nekem.’ Ahogy végeztünk vele… behívott az irodájába és azt mondta: ‘Tudod, szerintem meg kéne próbálnunk megcsinálni a Polgárháborút'” – folytatta Moore. “Erre én azt feleltem, hogy ‘Kevin, a fele sincs meg annak, ami a Polgárháborúban van. Nincsenek meg az új hősök, nincsenek meg… Itt van az összes ok, amiért nem tudjuk megcsinálni. Erre ő azt felelte, ‘Menj haza, olvasd el, és beszéljük meg.'”

Persze Moore-nak igaza volt abban, hogy a stúdió nem birtokolt milyen olyan karaktert, akiről olvashattunk az említett képregénysorozatban, de végül a Bosszúállók hat alapcsapatával, valamint Chadwick Boseman Fekete Párducával és Tom Holland Pókemberével mégis sikerült összehozni azt, amit a producer lehetetlennek tartott.

A forgatókönyvírók néhány dolgot jelentősen átírtak Millar eredeti történetével szemben, de abban mindenki egyetért, hogy a film javára szolgáltak, s az egyik legjobb történettel álltak elő. Az Amerika kapitány: Polgárháború a Marvel Moziverzum egyik legtöbb bevételét hozta, mellette pedig a kritikusok sem mondtak rosszat a filmről.

Az új rész, az Amerika kapitány: Új világrend 2024. május 3-án kerül a mozikba, de már Chris Evans nélkül, ő ugyanis szögre akasztotta az uniformist, helyét Anthony Mackie vette át az MCU-ban mint Sam Wilson, alias az új Amerika Kapitány.

Amerika kapitány: Polgárháború
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események