x
Close


Közelgő események

Sorozatok

A Marvel Studios megerősítette, hogy melyik öt Disney+ sorozatot fogja bemutatni 2023-ban

Végre megerősítést kapott, hogy pontosan melyik sorozatokat mutatják be jövőre a Disney+-on.

A Marvel Studios megerősítette, hogy melyik öt Disney+ sorozatot fogja bemutatni 2023-ban
  • Publisheddecember 30, 2022

Az elmúlt két évben több kritika is érte a Marvel Studios produkcióit, legyen szó mozifilmekről vagy a Disney+ sorozatokról. A legtöbben azt sérelmezték, hogy az új történetek nem kapcsolódnak egymáshoz, és ezt sokan kritikaként hozták fel a nagysikerű The Infinity Saga után. De nemcsak a kapcsolódási pontok hiánya miatt szólták le az MCU 4. fázisát, minőségbeli romlást is megfigyelhettünk.

Az sem tett jót a stúdiónak, hogy nyáron több VFX-művész is kitálalt, hogy borzalmas körülmények között kell dolgozniuk, túl vannak hajtva, lehetetlen tartani a határidőket a megnőtt projektek száma miatt. A szakma nagyjai úgy tartják, hogy a gyengébb minőségért Bob Chapek felelős, a Disney korábbi elnök-vezérigazgatója, aki többre értékelte a bevételt a minőségnél. December elején azonnali hatállyal menesztették Chapekot, helyére Bob Igert nevezték ki, Chapek elődjét. A pletykák szerint Iger látja a problémát, és az egyik első intézkedése volt, hogy átgondolják a Marvel Studios ütemtervét.

A stúdió már bejelentette, hogy 2023-ban melyik mozifilmeket (A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, A galaxis őrzői volume 3., a Marvelek) fogja bemutatni, de a Disney+ sorozatokról eddig hallgatott. Bár kaptunk korábban évszámokat a bejelentett projektekhez, de Iger érkezése után felütötte fejét egy pletyka, hogy több sorozatot is elhalasztanak, vagy legrosszabb esetben teljesen törlik a menetrendből. A Disney+ japán weboldala korábban pontatlanul listázta, hogy miket fognak jövőre bemutatni, most viszont a Marvel Studios hivatalos 2022-es év összefoglaló videója megerősítette, hogy jövőre melyik öt sorozatot fogják streamelni.

A korábbi beszámolók alapján sokan úgy hitték, hogy 2023-ban csak három sorozatot fognak bemutatni, most viszont a Marvel Studios Egyesült Királyság és Írország csatornák megosztották az MCU 4. fázisának 2022-es összefoglalóját, amiből az is kiderült, mi érkezik jövőre: a Vasszív, a Loki 2. évada, a Titkos invázió, az Agatha: Coven of Chaos és az Echo. Ezek sorozatok, de a tegnap megjelent pletyka alapján még különleges kiadások is szerepelhetnek a jövő évi palettán. A videóban szerepel elhangzik az is, hogy “a The Multiverzum-saga még csak most kezdődött…” Ezek sorozatot

A videóban montázst láthatunk a Thor: Szerelem és mennydörgés, a Doctor Strange az őrület multiverzumában és a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! legfontosabb történéseiről, valamint a Disney+ korábbi műsorai, a Holdlovag, az Amazon: Ügyvéd és a Ms. Marvel, illetve a különkiadások, az Éjjeli Vérfarkas és A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás.

Marvel Studios
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.