Főoldal Filmek A Marvel Studios 2023-ban végre visszaszerezheti Hulk forgalmazási jogait a Universal stúdiótól
Filmek

A Marvel Studios 2023-ban végre visszaszerezheti Hulk forgalmazási jogait a Universal stúdiótól

A Marvel jövőre visszakaphatja Hulk forgalmazási jogait.

509

Hulk önálló filmben utoljára a 2008-as A hihetetlen Hulk című filmben szerepelt, de ez hamarosan megváltozhat, mivel a Marvel Studios visszakaphatja a forgalmazási jogokat a karakter fölött, amit jelenleg a Universal Pictures birtokol. Az elmúlt időben több pletyka is szárnyra kapott arról, hogy Hulk saját filmet kaphatna, amennyiben a Marvelnél lenne a filmes jog, most talán valóra válik az álom.

Mielőtt a Disney felvásárolta volna a Marvel Entertainment filmstúdiót, olyan filmek, mint az Amerika kapitány: Az első bosszúálló és a Vasember című filmeket a Paramount Pictures forgalmazta. Mindez a 2012-es Bosszúállókkal megváltozott, bár a Hulk továbbra is a Universal Pictures-hez kötődik (a stúdióhoz, amely a 2003-as Hulk és a 2008-as A hihetetlen Hulk című produkciókat is szállította).

Az elmúlt években a Zöld Melák olyan filmekben tűnt fel, mint a Bosszúállók: Végjáték és a Thor: Ragnarök, a Marvel Studios és a Disney készíthetett olyan filmet, amiben Hulk lett volna a főszerep, hanem a Universal Pictures nem működik közre a projektben. Ezt azonban a Marvel nem szerette volna, ezért inkább lemondtak az önálló filmekről, helyette mellékszereplőnek sorolták be a karaktert.

Egy sasszemű Redditor előbányászott egy 2006-os SEC-bejelentést, amelyben ez áll: “A Universal Studios megállapodott a Marvel A hihetetlen Hulk című filmjének és folytatásainak forgalmazásában, lényegében ugyanazokkal a feltételekkel, mint amelyekkel a Paramount a filmek esetében finanszírozott és gyártott többi film forgalmazásában megállapodott”.

Mindezt persze tudtuk, de itt válik érdekessé a dolog. “A Paramount jogosult a Paramount forgalmazási jogait gyakorolni minden egyes film esetében” – olvasható a szövegben – “az adott film első színházi bemutatójától kezdődően 15 éves kezdeti időszakra (a “kezdeti forgalmazási időszak”)”.

Nyilvánvaló, hogy az Universallal is 15 évre szóló megállapodást kötöttek, és ez azt jelenti, hogy a Marvel Studios (a forgalmazási megállapodás jövő júniusban lejárna) egy önálló Hulk-film is készülhet a szerződés értelmében.

Ez egybevág a korábban már említett pletykákhoz, miszerint tervben van a World War Hulk feldolgozása. Erre erősít rá az Amazon: Ügyvéd legújabb jelenete is, amiben egy szakaari űrhajó látható, amint éppen célba veszik Hulkot. A dolgok állásából arra tudunk következtetni, hogy jövő hónapban a D23 Expón kapunk egy bejelentést ezzel kapcsolatban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események