Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: A Marvel megerősítette: [SPOILER] okosabb, mint Mr. Fantastic
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: A Marvel megerősítette: [SPOILER] okosabb, mint Mr. Fantastic

A Marvel most azt erősítette meg, hogy ki lehet okosabb Mr. Fantastic karakternél a képregényekben.

716
Mr Fantastic

A Marvel most azt erősítette meg, hogy ki lehet okosabb Mr. Fantastic karakternél a képregényekben.

A Moon Girl and Devil Dinosaour (Hold Lány és az Ördögi Dinoszaurusz) képregénysorozat végén, egyszer s mindenkorra bebizonyosodik – pár intelligencia teszt és verseny után – hogy Moon Girl eszesebb, mint Reed Richards, azaz Mr. Fantastic.

Moon Girl

Megszokhattuk már, hogy a Marvel Univerzum nyüzsög a zseni karakterektől, de most már az is nyilvánvalóvá vált, hogy a sok lángelme között mégis csak van egy listavezető, akinek személye kicsit meglepheti a rajongókat. Ugyanis Ő nem más, mint Lunella Lafayette, azaz a 9 éves, afró szuperhőslány Moon Girl, aki magát Reed Richardsot, a Fantasztikus Négyes csapat vezetőjét is felülmúlja. Íme a képkockák története, amelyek igazolják a marveli tényállást.

Moon Girl saját vállalkozását építgeti és szokásos kísérleti munkáin szorgoskodik, mikor a Fantasztikus Négyes feldúlja titkos laborját, ahol Reed egy levágott DoomBot fejet is talál. A Doom Botok un. robotjátékosok, a Fantasztikus Négyes történet gonosz karakterérnek, Dr. Doomnak a replikái, akik gyakorlatilag egy militarizált harci csapat, erős páncélzattal, romboló fegyverek sorával. Dr. Doom még csalásra is tudja alkalmazni őket. Röviden: egy magányos gazember harci csapata, felszerelve a lehető legtöbb eszközzel arra, hogy a Fantasztikus Négyest legyőzhessék.

Teljesen érthető, hogy Reed kioktatja Lunellat arról, hogy mekkora veszélyforrás lehet egy Doom Bot a laborjában. Persze ahol két géniusz között nézeteltérés alakul ki, ott elkerülhetetlen a szellemi párbaj igazuk bizonyítására. Reed pedig nem arról híres, hogy az ilyen kihívások elől visszalépne – akkor sem, ha kínos kudarccal kell szembenéznie. Most sincs hát másként, Reed elfogadja Moon Girl kihívását. A Banner BOX azonban komoly gondokat okoz neki, vért izzadva próbálja megfejteni a feladatokat. A B.O:X, azaz Az Agyi Kompetencia Vizsgáló, nem más mint egy szuper intelligenciát felmérő teszt, amit Bruce Banner, Hulk briliáns tudós fele, fejlesztett ki. Míg Reed akadozik a teszttel, addig Lunellanak egy perc sem kell, hogy elkészüljön.A BOX kihívás után, – amiről Reed egyébként állítja, hogy lehetetlen megoldani, és igazán abban sem hisz, hogy az Banner kreációja – két zsenink újabb feladatokkal méreti meg magát, amelyekből sorra Lunella jön ki győztesen.A próbák alatt azonban Lunella belátja, hogy még nem találkozott Reednél okosabb emberrel, és egy jó adag tiszteletet is kezd érezni iránta, tekintve, hogy Mr. Fantastic azért mégis csak jobb hellyé tette ezt a világot, Lunella pedig reméli, hogy a jövőben ez még inkább így lesz.

A géniuszok elmejátékát végül, a már korábban említett Doom Bot szakítja félbe, aki időközben újraépítette magát Lunella laborjában. Hőseink rádöbbenek, hogyha összefognak, ketten együtt mégiscsak többet érnek. Miután sikerül legyőzniük a DoomBotot feloldódik a kettejük közötti ellentét, és Mr. Fantastic elismeri, hogy Moon Girl valóban okosabb, mint ő. Reed megkéri a lányt, hogy mondja el, hogy fejtette meg a BOX csavaros tesztjét. Lunella válasza, miszerint Reed legnagyobb gyengesége, hogy túl sokat gondolkodik, egyben a Moon Girl képregénysorozat záróakkordja is.

A rajongóknak azonban nincs oka a szomorkodásra, ugyanis a Moon Girl and the Devil Dinosaur kalandjait (hála Lawrence Fishburnek) animációs TV sorozat formájában is nyomon követhetik majd, 2020-ban. Addig meg rongyosra olvasható a képregény, ha megrendeled a Marveltől.

Szerző
Kiss Zita

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.