Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: A Marvel képregények szerint Fekete Özvegynek van egy fia
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: A Marvel képregények szerint Fekete Özvegynek van egy fia

Úgy tűnik, hogy Fekete Özvegy képregénytörténetének boldog befejezése csak egy hazug fikció.

364

A legújabb Fekete Özvegy képregényben Natasha Romanoff egy olyan fenyegetéssel küzd, amellyel eddig még sosem kellett szembenéznie: saját sikeres és boldog életével. Nat építészmérnökként dolgozik, vőlegénye és legnagyobb döbbenetünkre egy, egy év körüli kisfia van. Persze gyorsan kiderül, hogy ez a boldog élet, a sötét operatív munkát eltekintve, hamis. Natasha valószínűleg agymosást kapott, hogy elfeledje valódi önmagát és elégedett legyen. Ez a hősnőnk számára készített személyes mátrix aztán, a későbbi képregény számokban repedezni kezd, de bizonyos elemek továbbra is valóságosabbnak bizonyulnak, mint ahogy azt a rajongók gondolnák, így például Nat gyermeke.

A képregénysorozat előzménye, hogy Fekete Özvegyet lelőtték apartmanja előtt és eltűnt. Az exei, Sólyomszem és a Tél Katonája, keresésére indulnak és meg is találják őt San Franciscóban, majd fogalmuk sincs, mit tegyenek, mivel nem úgy tűnik, hogy Natasha bajban lenne. Eltekintve attól, hogy új emlékeket ültettek az agyába, és így fogalma sincs arról, hogy ki is ő valójában. Egy teljesen új és boldog életet építettek köré, visszatartva attól, hogy újból a Fekete Özvegy jelmezébe bújjon. Fekete Özvegy új és boldog paradicsomi élete persze nem véletlen, hisz ellenségeinek egy csapata: Arcade, Vipera, egy új Síró Oroszlán, Snapdragon és a Vörös Őrző (az Özvegy volt férje) alkotta. Tudva, hogy Fekete Özvegy halála egyiküknek sem kifizetődő, közös munkával létrehozták számára ezt a személyes börtönt, hogy boldog és elégedett legyen, és így távol maradjon a terveiktől.

A mostani, Kelly Thompson írta és Elena Casagrande rajzolta, Fekete Özvegy#3 képregényben Clint és Bucky nagyon tanácstalanok. Egyrészről tudják, hogy Natasha agymosás áldozata lett és valami baljós dolog zajlik a háttérben. Másrészről viszont, látván, hogy Nat mennyire boldog, nem tudják, hogy jó ötlet-e megpróbálniuk felébreszteni őt ebből az állapotból. Mindamellett felbukkan Yelena Belova is, a Vörös Szoba másik üdvöskéje, aki néha szövetségese az Özvegynek. Yelena elmeséli hőseinknek, hogy már régóta beépült, mint bébiszitter. Így hát még vérmintát is tudott szerezni a gyermektől egy DNS vizsgálat erejééig, amelynek eredménye kifejezetten meglepő.

A felfedezés, miszerint a kisfiú valóban Natasháé még jobban felkavarja az állóvizet, habár lehetséges hogy valami sokkal összetettebb dolog lehet mindezek mögött. Mivel Steve, Natasha kisfia, már majdnem egyéves, annak ellenére, hogy Nat csak pár hónapot volt távol, feltételezhető, hogy Steve Natasha egy férfi klónja. A Vörös Szobában, ahol Natashát kiképezték, ugyanis készenlétben álltak az Özvegy klónjai, aminek köszönhetően élte túl a támadásokat (ez a Natasha is már egy klón, az eredeti emlékekkel, amelyek akkor aktiválódtak, mikor a valódi Özvegy meghalt) Lehet, hogy a Vörös Őrző, aki az ellenséges tábor tagjaként részt vett Nat fikciós életének kialakításában, szolgáltathatta a klón babát a Vörös Szobán keresztül?

Igaz ugyan, hogy ez az egész inkább találgatás, mégis az időbeli eltérések eléggé valószínűvé teszik a dolgokat. Mindenesetre Natasha törődik gyermekével, sajátjaként neveli és ezek az emlékek nem szivárognak el. A képregény végén Nat emlékei újból előtörnek életéről és identitásáról, és felmerül a kérdés, hogy mi történik majd vőlegényével és kisfiával, ha úgy dönt, továbblép. Vajon velük marad és éli tovább azt az ideális életet, amely olyan jó volt számára, annak ellenére, hogy hazugságokon alapszik, vagy újra Ő lesz a Fekete Özvegy? Esetleg a kettő kombinációja? A rajongók mindenre választ kaphatnak a Kelly Thompson és Elena Casagrande alkotta új képregényből, a Fekete Özvegy#3-ból.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...