Főoldal Filmek A Madame Web producere szerint előny, hogy a film cselekménye nem kapcsolódik a Sony saját Pókember-univerzumához
Filmek

A Madame Web producere szerint előny, hogy a film cselekménye nem kapcsolódik a Sony saját Pókember-univerzumához

Megnézve a Madame Webet, mindent értünk, miért jó döntés az önállóság.

280
Madame Web
Forrás: Sony Pictures

A csodálatos Pókember néven futó képregény lapjain mutatkozott be Cassandra Web, de a Madame Web című film producere, Lorenzo di Bonaventura számára megkönnyebbülés volt, hogy a falmászó nélkül kellett bemutatni ezt az új karaktert – ami egyébként akkora pofont kapott a rajongóktól, hogy még nekünk is fájt.

Sokat kellett várni a karakter bemutatkozására a filmvásznon, de talán jobb lett volna csendben elmismásolni a premiert, mert a rajongók és a kritikusok részéről egyaránt pofont kapott. Rettentő rossz kritikákat kapott, és ez az első hétvégi bevételen is megmutatkozott. Felmerül a kérdés, hogy a Sony Pictures tudomásul veszi-e a történteket, és ha igen, milyen változtatásokat eszközöl a későbbiekre nézve, de valószínűleg már túl késő bármit módosítani az ősszel érkező Kraven, a vadász és a Venom 3. esetében.

Bizonyos szempontból megkönnyebbülés, hogy a film figyelmen kívül hagyja a falmászót, és nem kapcsolódik egyik Pókemberhez sem. Ugyanakkor csalódás, mivel a képregények lapjain a két szereplő sokszor elválaszthatatlan volt, de még ennél is zavaróbb, hogy a történet látszólag nem ugyanabban a valóságban játszódik, mint amiben Venom és Morbius.

ws 970×250 240214 122338

A Collider írásában a döntésről olvashatunk, hogy miért vetették el, hogy a Madame Web eseményei kapcsolódjanak Pókemberhez és a Sony saját Marvel-univerzumának más produkciójához.

Mielőtt belekeveredtem volna ebbe az egészbe, volt egy forgatókönyv még S.J. érkezése előtt. Mindketten láttuk az előnyét annak, hogy nincs nyomás, hogy a történet az összes többi megtörtént dologhoz kapcsolódjon. Butaság lenne azt gondolni, hogy nem tisztelgünk előtte, és nem ismerjük el, de nem így van, és úgy gondolom, hogy ez bizonyos szempontból felszabadított minket, hogy egy tiszta történetet meséljünk el.

Nem csak egyszerűen arról van szó, hogy hőssé válik. Az ő története inkább arról szól, hogy ‘Meg vagyok rémülve. Nem akarok kötődni. Nem akarok felelősséget vállalni ezért a három emberért. Mi a fene történik velem? Kezdek megőrülni.’ Szóval hogy megszabadultunk ettől a kötelezettségtől, bizonyos értelemben nagyon felszabadító volt, és így lehetőség nyílt számunkra, hogy egy összetettebb történetet meséljünk ezzel a hőssel.

Lorenzo di Bonaventura

A legnagyobb érdekesség az egész beszélgetésben, amikor Bonaventura kitért egy másik forgatókönyvre, mielőtt a producer és a rendezőnő aláírt volna a filmre. Ez egybevág Clarkson kijelentésével, hogy kreatív döntéseket nem ő hozta, felbérelték egy konkrét elképzelésre, és neki azt kellett filmre vennie.

Korai pletykák szerint Ezekiel Simms arra készült, hogy megöli Mary Parkert, és ezzel együtt leszámolt volna Peter Parkerrel is még születése előtt. Ez hatással lett volna a másik három Spider-Womanre is a filmben, és gyakorlatilag ez magyarázat lett volna arra is, hogy miért kellett behozni őket a történetbe. A filmben nem kaptunk választ arra, hogy mi volt Ezekiel nagy terve, milyen birodalmat épített fel, amit annyira féletett.

Madame-Web
Forrás: Sony Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.