x
Close


Közelgő események

Filmek

A Loki vezető írója folyamatosan kapcsolatban volt a Pókember: Nincs hazaút csapatával

Vajon a multiverzumról csevegtek annyit?

A Loki vezető írója folyamatosan kapcsolatban volt a Pókember: Nincs hazaút csapatával
  • PublishedAugust 5, 2021

Mi másról! A Loki című Disney+ sorozat vezetője írója arról beszélt egy interjúban, hogy miközben a sorozaton dolgozott, folyamatosan tartotta a kapcsolatot a Pókember: Nincs hazaút forgatókönyvíróival. Michael Waldron szerint erre azért volt szükség, hogy a két csapat munkája ne fedje egymásét.

Már nem titok, hogy a Loki fináléja rést ütött a pajzson, és megnyitották a multiverzum kapuját, amin keresztül nemcsak korábbi, és új szereplőket ismerünk meg a Marvel Studios alkotásai révén, de minden korábbinál nagyobb megpróbáltatás elé állítja a hősöket. Michael Waldron a Loki vezető írója, aki egyben a Doctor Strange az őrület multiverzumában című film írója is, ami egyértelműen a multiverzum következményeivel fog foglalkozni. De még előtte bemutatják a Pókember: Nincs hazaút című folytatást, amiben szintén fontos szerepet kap majd a multiverzum, lehetővé téve Tobey Maguire és Andrew Garfield visszatérését is.

Még nem erősítették meg, hogy a korábbi két Pókember felbukkan-e majd a filmben, de minden jel erre utal, hogy egy Pókverzumot kapunk a multiverzumon belül, így velük is összefut majd Tom Holland karaktere. A The Playlist interjúvolta meg a Loki vezető íróját, amikor arról mesélt, hogy folyamatosan tartotta a kapcsolatot a Pókember: Nincs hazaút íróival, hogy a két produkció története ne fedje egymást. Érdekes megfigyelni, hogy Waldron mennyire óvatosan válogatta meg a szavait, a Pókembert soha nem használta többes számban.

A csapatok folyamatosan kommunikáltak egymással, hogy megbizonyosodjanak arról, nem cseszték el egymás munkáját. A Pókember: Nincs hazaút című filmnél meg volt az előnyöm, amin Chris McKenna és Erik Sommers dolgozott, és én voltam az írói asszisztensük a Balfékek 5. évadánál, szóval bármikor felhívhatom McKennát, és akkor piszkálhatom, amikor csak akarom. De olyat is mondtam: ’Hé, mi a fenét csináltok?’

Tehát bizonyos értelemben van kommunikáció, hogy a kreatív csapatok egymással, a filmrendezők, az írók, bárki baráti kapcsolatot alakíthat ki. Ez mindenképpen előnyös a projekteknél.

Michael Waldron

Ez megerősíti azt, hogy a Pókember: Nincs hazaút cselekménye részben kötődik majd a multiverzumhoz, ahogy a pletykák is arról szólnak. Az elmúlt napokban aggasztó hírek láttak napvilágot, miszerint a filmet akár jövő évre is halaszthatják a delta variáns terjedése miatt. A The Direct szerint több mint különös, hogy 4 hónappal a premier előtt még semmilyen anyagot, hivatalos szinopszist, posztert vagy előzetest nem láttunk a filmből. A lap szerint okkal tartják vissza az anyagokat, mert nem garantált még a december 17-ei premier a koronavírus-járvány delta variánsa miatt. Erre a felvetésre ráerősített a héten megjelent Venom 2. – Vérontó új előzetese is, amiben nem említik a pontos megjelenés időpontját, csak utalnak rá, hogy ősszel a mozikban.

Pókember
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.