Wide Screen
Image default
Sorozatok

A Lannisterek páncélja eredetileg egészen másképpen nézett volna ki

Az egyik legnépszerűbb ház külleme eredetileg radikálisan más lett volna.

Az egyik legnépszerűbb ház külleme eredetileg radikálisan más lett volna.

A Game of Thrones: The Costumes című könyv nemrégiben néhány újabb információval bővítette az eddig is részletgazdag kánont. Kiderült ugyanis, hogy a Lannisterek designja eredetileg leginkább a szamurájokra hajazott volna. Ez a dinasztia az egyik leghatalmasabb család a Trónok harcában, a sorozat jelentős hányadában a tényleges hatalom az ő kezükben van. A Lannistereket aranyszőke haj jellemzi, címerüknek pedig az oroszlánt választották. Tywint és Jaimet ugyan gyakorta láttuk páncélban, ám a felszerelés meglehetősen hasonlított a többi házéhoz.

A fentebb említett könyv (melyet Gina McIntyre és Michelle Clapton jegyez, és amely egyike annak a négy, HBO által gondozott könyvnek, mely a Trónok harca készítését hivatott bemutatni) tanulsága szerint eredetileg az ősi japán harcművészek páncélzata ihlette volna a Lannister-ház és a Királyi Testőrség felszerelését.

A könyv ezzel kapcsolatban így fogalmaz:

Különböző fajta fegyver- és páncéltípusokat próbáltunk közös nevezőre hozni és egy új, koherens stílust létrehozni. Végül egy olyan megoldásra jutottunk, mely egyesíti az európai- és a japán tradíciókat.

Talán az ötlet elvetésének fő oka az volt, hogy Westeros igencsak Európára hajaz, így a sorozat realizmusát sértette volna a nagyon markánsan ázsiai design.

Bár az eredeti széria már véget ért, a legendás kontinenstől nem kell örökre búcsút vennünk, az HBO ugyanis már korábban berendelt egy előzménysorozatot.

Még több a témában...

Craig Mazin megnyugtatta a rajongókat, hogy a The Last of Us HBO sorozata hű marad a játék történetéhez

Kévés Bence Mihály

A 2020-as Emmy-díj jelöltjei: A legjobb dráma sorozat kategória jelöltje a The Mandalorian

Vigh Martin

[SDCC 2020] Traileren Az Úr sötét anyagai második évada

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat