Főoldal Sorozatok A Karl Lagerfeldről szóló sorozat június 7-én lesz elérhető a Disney+-on
Sorozatok

A Karl Lagerfeldről szóló sorozat június 7-én lesz elérhető a Disney+-on

Daniel Brühl főszereplésével érkezik Karl Lagerfeldről szóló sorozat a Disney+-ra.

337
Becoming Karl Lagerfeld
Forrás: Disney

Nagy feltűnést keltett a Croisette híres lépcsőjén a cannes-i sorozatfesztivál ideje alatt az a csapat, aki megvalósította a Becoming Karl Lagerfeld című, eredeti francia sorozatot, amely kizárólag a Disney+-on lesz elérhető június 7-től. A 7. Canneseries-en, vagyis a Cannes-i Nemzetközi Sorozatfesztiválon versenyen kívül bemutatott sorozatnak egy valódi „haute couture” miliőt kölcsönzött a híres pink szőnyeg – olvasható a sajtóközleményben.

Blondie Heart of Glass című dala adta meg a fényűző hangulatot, amikor a nemzetközi színészek bevonultak a szőnyegre. A híres tervezőt a filmvásznon alakító Daniel Brühl mellett Alex Lutz (Pierre Bergé), Arnaud Valois (Yves Saint Laurent) és a színésznők, Jeanne Damas (Paloma Picasso), Sunnyi Melles (Marlène Dietrich), Chloé Hirschman (Pat Cleveland) és Giorgia Sinicorni (Carla Fendi) is felvonultak a rózsaszín szőnyeggel borított lépcsőn. A sztárszereplőkhöz csatlakozott a sorozat alkotója, Isaure Pisani-Ferry, Raphaëlle Bacqué, a Kaiser Karl (Albin Michel kiadó) szerzője, amelyből a sorozat adaptációja készült, valamint Jérôme Salle, a három epizód rendezője és társművészeti vezetője. A Becoming Karl Lagerfeld első két epizódját a tekintélyes Salle Louis Lumière-ben, a Palais des Festivals-ban mutatták be, és három perces álló tapsot kaptak.

A 6 epizódból álló sorozat először rántja le a leplet a divat legrejtélyesebb tervezőjének, Karl Lagerfeldnek a megjelenéséről, a csillogás mögötti egóharcokról, a grandiózus partikról és a pusztító szenvedélyekről, amelyek Karl életét övezték, mielőtt világhíres Lagerfeld lett.

1972-ben Karl Lagerfeld (Daniel Brühl) 38 éves, a nagyközönség számára még ismeretlen tervező. Az átlagembernek készít ruhákat, és még nem viseli ikonikus frizuráját sem. Miközben megismerkedik és beleszeret a szenvedélyes Jacques de Bascherbe (Théodore Pellerin), egy fiatal, ambiciózus, bajkeverő ficsúrba, összeszedi minden bátorságát és felveszi a harcot barátjával (és egyben riválisával), Yves Saint Laurent-nal (Arnaud Valois), a haute couture zsenijével, aki mögött a rettenthetetlen üzletember, Pierre Bergé (Alex Lutz) áll.

A hatrészes minisorozat Raphaëlle Bacqué Kaiser Karl című bestsellere (Albin Michel kiadó) alapján készült, és sztárszereplőket vonultat fel a filmvásznon. Főszerepben Daniel Brühl (Nyugaton a helyzet változatlan, Amerika kapitány: Polgárháború, Hajsza a győzelemért, Becstelen Brigantik, Good Bye, Lennin!), de megjelenik még a vásznon Théodore Pellerin mint Jacques de Bascher (Continental Drift (South), Solo, Franklin, Amitől félünk) és Arnaud Valois is, aki Yves Saint Laurent-ot alakítja (a Festival Lumière 2018 legtehetségesebb színésze; 120 dobbanás percenként, Édes búcsú A lány a vonaton, My Best Part, Spring Blossom). Alex Lutz játssza Pierre Bergé-t (a César Legjobb színésznek járó elismerést nyerte el 2019-ben, valamint a Molière díjat 2016-ban és 2020-ban; Vortex, Guy, Romantikus vígjáték, Baron noir, Strangers by Night). Agnès Jaoui Gabrielle Aghion szerepében, aki a Chloé divatház alapítója volt, és nagyban hozzájárult Karl hírnevéhez. (A Legjobb női mellékszereplőnek járó César díjat nyerte el 1998-ban, 2001-ben és 2016-ban és Tiszteletbeli César díjjal ismerték el 2024-ben; À l’Ombre des filles, En Thérapie, The Sweet Escape, Ízlés dolga). A sorozat azokat a divat- és kulturális személyiségeket is bemutatja, akik annak idején Karl Lagerfeld mellett dolgoztak. Jeanne Damas a La Sincérité és a Rock’n Roll2 filmekből ismert színész és divattervező Paloma Picassóként jelenik meg a vásznon.

Jérôme Salle az 1., 2. és 6. epizód rendezőjeként áll ennek a nagyszabású sorozatnak az élén (Kompromat, Totems, A mélység kalandora, Zulu, Anthony Zimmer). Az executive producer szerepét a Jour Premier producerével, Arnaud de Crémiersszel osztja meg. A 3., 4. és 5. részt Audrey Estrougo (Minden rendben, Suprêmes) rendezte. Isaure Pisani-Ferry (Rablók: A sorozat, Vampires, Les grands esprits) a sorozat alkotója Jennifer Have (Unfaithful, The Red Band Society) és Raphaëlle Bacqué mellett.

Isaure Pisani-Ferry a sorozat vezető írója, társszerzőként Dominique Baumard (Le Jeune imam, Rablók: A sorozat, A legendák hivatala) Jennifer Have és Nathalie Hertzberg (The Goldman Case) működött közre minden epizódban.

A sorozat producereiként Isabelle Degeorges, Gaumont és Arnaud de Crémiers, Jour Premier működött közre.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus választ ad majd arra, hogy honnan tudtak a jedik a kettő szabályáról

A showrunner arra is kitért, hogy számíthatunk-e Darth Bane felbukkanására.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus legújabb előzetesében Vernestra Rwoh jedimester egy fényostorral harcol

Az akolitus bemutatja azt, amit még soha nem láttunk képernyőn: a fényostor...