Főoldal Filmek A Joker: Folie à Deux operatőre szerint egyszerre lesz meglepő és kockázatos a folytatás
Filmek

A Joker: Folie à Deux operatőre szerint egyszerre lesz meglepő és kockázatos a folytatás

A Joker folytatásánál nem mentek rá a biztonsági játékra, és ennek megvan a veszélye az operatőr szerint.

415
Joker 2
Forrás: Warner Bros.

Műfaját tekintve már az első rész is nagy meglepetést okozott, és ennél is nagyobb szenzációnak számított, hogy a Joker: Folie à Deux valójában egy musical lesz. Úgy tűnik, hogy a döntés még a film operatőrét is meglepte. Akárcsak mások, Lawrence Sher is kockázatosnak tartja a műfajválasztást, és véleménye szerint nagyon meglepődünk majd a filmen.

Mit tennél, ha egy 60 millió dolláros mozifilm több mint egymilliárd dolláros bevételt hozna? Valószínűleg mindent megadsz a rendezőnek, teljes szabadkezet kapna a folytatásra, és a jelek szerint a Warner Bros. is hasonlóan járt el, amikor Todd Phillips megkereste a folytatás ötletével a stúdiót.

A stúdió pontosan ezt tette a 2019-es, pszichológiai képregénythriller folytatásával, de valószínűleg még ők sem gondoltak arra, hogy a rendező egy musicalként fogja bemutatni a folytatást. A bejelentés a rajongókat is megosztotta, amikor 2022 júniusában nyilvánosság elé hozták az első részleteket a Joker folytatásáról.

A forgatás áprilisban fejeződött be, és a pletykák szerint a film zenei jellege annak köszönhető, hogy a történetet ezúttal nem Joaquin Phoenix, azaz Joker szemszögéből ismerhetjük meg, hanem az újonnan csatlakozott Lady Gaga karakterén keresztül. Az énekesnő Harley Quinn-t játssza a filmben, ő lehet a “mesélő”. Azt is mondhatnánk, hogy a bűn hercegnője egyetlen nagy musicalként tekint a világra, ezért a műfajváltás.

Lawrence Cher a Definition magazinnak adott interjút, és az Oscar- és BAFTA-jelölt operatőr kissé kockázatosnak tartja a folytatás zenei jellegét.

Jövőre jön az új Joker-film, és jelenleg az utómunka utolsó fázisában vagyunk. Ez egy elég kockázatos film, és meglepő lesz az emberek számára. Nagyon izgatott vagyok, hogy mindenki láthassa.

Lawrence Sher

Sher egy másik interjúban a forgatás nehézségeiről is beszélt, elmondása szerint eleinte nehezen tudott együtt dolgozni Lady Gagával. Nem találták a közös hangot, de ez csak addig jelentett gondot, amíg a stábból nem kapott tippet Sher, miként kommunikáljon a zenészből lett színésznővel. Gagával kapcsolatban sokat lehetett hallani, hogy szereti teljesen beleélni magát a szerepbe, és még a szünetek alatt sem lép ki a szerepéből. Ezt nevezik method acting-nek, amit szokás “módszer-színjátszásnak” nevezni, de a magyarban nincs hivatalos kifejezés rá. A legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra jelölt Csillag születik című filmben Lady Gaga állítólag több mint egy évig maradt a szerepében.

A Joker: Folie à Deux 2024. október 4-én jön ki a mozikban.

Joker: Folie à Deux
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.