Főoldal Filmek A Joker: Folie à Deux forgatási videóin és képein visszatért a Bűn Bohóc Hercege
Filmek

A Joker: Folie à Deux forgatási videóin és képein visszatért a Bűn Bohóc Hercege

Végre kaptunk néhány forgatási videót a Joker 2. rész forgatásáról.

621
Joker
Forrás: Warner Bros.

A stáb néhány hete költözött át a keleti partról, New Yorkból Hollywoodba, most pedig megérkeztek az első fotók és felvételek a Joker folytatásának, a Joker: Folie à Deux című film Los Angeles-i forgatásáról. A közzétett anyagokon Joaquin Phoenix által megformált Bűn Bohóc Hercege visszatér Gotham Citybe, de mindezt egy csavarral, mert ahogy látható, nem egy, hanem több Joker is feltűnik a felvételen.

A 2019-ben bemutatott Joker több ízben szakított a forrásanyagokkal. A készítők nem ragaszkodtak szorosan a DC Comics képregényeihez, és egy egyedi, önálló értelmezést kapott a Bűn Bohóc Hercege. Mindezt úgy tették, hogy közben kapott egy eredettörténetet a karakter, amire mindeddig nem kaptak választ a rajongók egyik képregénysorozatban sem. Nemcsak a megközelítés, de Joaquin Phoenix lenyűgöző alakítása Arthur Fleck gonosztevő szerepében is kárpótolta a rajongókat, mindazért, amiért elrugaszkodtak a képregényektől.

A döntés, hogy újraértelmezzék a karakter eredetét végül nem bizonyult rossz döntésnek, és bár Todd Phillips filmje a jegyeladások élére ugrott, amit nemcsak a rajongók, de a kritikusok is szerettek. Sőt, a film több neves díjat is bezsebelt, ez pedig egyet jelentett azzal, hogy érkezik a folytatás. Bár sokan nem értenek egyet ezzel, hogy miért kell folytatni egy ilyen nagyszerű filmet, de ez egy ilyen szakma, addig kell tolni a szekeret, amíg megy.

Az alábbi tweeteken Joaquin Phoenix karaktere látható, amint pánikszerűen rohan Gotham Cityben, és látszólag Joker utánzók üldözik a címszereplő gonosztevőt. Az egyik pontosan úgy néz ki, mint Fleck az első film utolsó felvonásában, de persze ismerve az első rész történetet, nehéz megmondani ezekből a felvételekből, hogy mi a valóság, vagy hogy csak Joker fejében játszódnak le ezek a képsorok. A legjobb tudomásunk alapján a folytatásban várhatóan az Arkham Elmegyógyintézet falai között időzünk majd sokat, itt találkozik majd Joker beteg társával, Harley Quinn-nel is.

Még 2019-ben a Joker lett az első R-kategóriás blockbuster, amely világszerte több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott a kasszáknál, és ezt úgy, hogy a film költségvetése alig haladta meg az 50 millió dollárt. Jelenleg ez a DC Comics egyetlen bejelentett filmje 2024-re, majd 2025-ben érkezik a Superman: Legacy című film, amivel a DC Studios a nulláról építi fel a DC Univerzumot.

A Joker: Folie à Deux premierjét 2024. október 4-ére tűzték ki, pontosan öt évvel a Joker bemutatása után.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...