Főoldal Filmek A Joker: Folie à Deux büdzséje akár háromszorosa is lehet az első résznek
Filmek

A Joker: Folie à Deux büdzséje akár háromszorosa is lehet az első résznek

A megnövekedett bérek és a zenei számok a költségek emelkedésével indokolják.

474
Joker
Forrás: Warner Bros.

A jelek szerint a Joker 2. hatalmas költségvetést kap, annak ellenére, hogy a stúdió nemrég értékcsökkentést jelentett be adózási és számviteli szempontból. A Variety értesülései szerint a közelgő folytatás, a Joker: Folie à Deux, akár az eredeti film költségvetésének háromszorosát is megkaphatja.

A Joker sztárja, Joaquin Phoenix és a rendező Todd Phillips állítólag fejenként 20 millió dollárt kap a projektért, Lady Gaga pedig 10 millió dollárért szerződött Harley Quinn szerepére. A bonyolult zenei jelenetek megnövekedett költségeivel együtt ez azt jelenti, hogy a Joker 2. forgatása körülbelül 150 millió dollárba fog kerülni. Nem kis összeg, figyelembe véve a stúdió közelmúltbeli gondjait.

Jelenleg a Joker 2. az egyetlen DC-projekt, amely zöld utat kapott a Warner Bros. Discovery fúziója után, miután az utómunka utolsó fázisában lévő Batgirl teljes egészében ment a kukába, és soha nem fogják bemutatni a mozikban és online. A törlés okának azt hozták ki, hogy adózási szempontból sokkal kedvezőbb döntés született így, mintha a filmet bemutatták volna valamilyen formában. Na már most ez szöges ellentéte annak, amit olvashatunk a Joker 2. megnövekedett büdzséjét illetően.

Persze ez még mindig kisebb költségvetés, mint a legtöbb szuperhősfilmé, így a Joker 2. sokkal költséghatékonyabb, mint a Batman – a DC Comics legutóbbi Batman rebootja Robert Pattinson főszereplésével. Ugyanakkor ez még mindig jóval több, mint amennyit a Warner Bros. Discovery hajlandó volt félretenni a Batgirlre.

A Variety szerint a kisebb, egyenesen a streamingre kerülő DC-filmek kiadásának ötlete már a múlté. Bár ez volt a Batgirl eredeti elképzelése, de úgy tűnik, hogy a Warner Bros. Discovery és az új vezetőségi csapat elvetette az ötletet. A Batgirl nincs többé, és bár a Kék Bogár eredetileg online debütált volna, most már a mozikban fog megjelenni… ha egyáltalán megjelenik.

Állítólag a projekt biztonságban van, akárcsak több James Gunn-projekt is, ezeket nem veszélyezteti semmilyen törlés, de a rajongók nyugtalanok kissé, mivel a Warner Bros. Discovery továbbra is a nagyobb horderejű filmeket támogatja, amiket a mozikban szeretnének bemutatni. Nem lennénk meglepve, ha a jövőben újabb projektek jutnának a Batgirl sorsára, és a kisebb projekteket egyszerűen a kútba vágnák anyagi és adózási megfontolásból.

A Variety megerősíti, hogy a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav arra összpontosít, hogy a Marvel Studios mintájára felépítsenek egy kreatív csapatot, és kidolgozzanak egy 10 éves szakaszt a DC Comics adaptációihoz. Nagyerőkkel keresik Kevin Feige mintájára a DC Moziverzum saját vezetőjét. Amíg ezt a pozíciót nem töltik be, a Warner Bros. Discovery még nagyobb bizonytalanságnak néz elébe.

Joker
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...