Főoldal Filmek A Joker: Folie à Deux büdzséje akár háromszorosa is lehet az első résznek
Filmek

A Joker: Folie à Deux büdzséje akár háromszorosa is lehet az első résznek

A megnövekedett bérek és a zenei számok a költségek emelkedésével indokolják.

145
Joker

A jelek szerint a Joker 2. hatalmas költségvetést kap, annak ellenére, hogy a stúdió nemrég értékcsökkentést jelentett be adózási és számviteli szempontból. A Variety értesülései szerint a közelgő folytatás, a Joker: Folie à Deux, akár az eredeti film költségvetésének háromszorosát is megkaphatja.

A Joker sztárja, Joaquin Phoenix és a rendező Todd Phillips állítólag fejenként 20 millió dollárt kap a projektért, Lady Gaga pedig 10 millió dollárért szerződött Harley Quinn szerepére. A bonyolult zenei jelenetek megnövekedett költségeivel együtt ez azt jelenti, hogy a Joker 2. forgatása körülbelül 150 millió dollárba fog kerülni. Nem kis összeg, figyelembe véve a stúdió közelmúltbeli gondjait.

Jelenleg a Joker 2. az egyetlen DC-projekt, amely zöld utat kapott a Warner Bros. Discovery fúziója után, miután az utómunka utolsó fázisában lévő Batgirl teljes egészében ment a kukába, és soha nem fogják bemutatni a mozikban és online. A törlés okának azt hozták ki, hogy adózási szempontból sokkal kedvezőbb döntés született így, mintha a filmet bemutatták volna valamilyen formában. Na már most ez szöges ellentéte annak, amit olvashatunk a Joker 2. megnövekedett büdzséjét illetően.

Persze ez még mindig kisebb költségvetés, mint a legtöbb szuperhősfilmé, így a Joker 2. sokkal költséghatékonyabb, mint a Batman – a DC Comics legutóbbi Batman rebootja Robert Pattinson főszereplésével. Ugyanakkor ez még mindig jóval több, mint amennyit a Warner Bros. Discovery hajlandó volt félretenni a Batgirlre.

A Variety szerint a kisebb, egyenesen a streamingre kerülő DC-filmek kiadásának ötlete már a múlté. Bár ez volt a Batgirl eredeti elképzelése, de úgy tűnik, hogy a Warner Bros. Discovery és az új vezetőségi csapat elvetette az ötletet. A Batgirl nincs többé, és bár a Kék Bogár eredetileg online debütált volna, most már a mozikban fog megjelenni… ha egyáltalán megjelenik.

Állítólag a projekt biztonságban van, akárcsak több James Gunn-projekt is, ezeket nem veszélyezteti semmilyen törlés, de a rajongók nyugtalanok kissé, mivel a Warner Bros. Discovery továbbra is a nagyobb horderejű filmeket támogatja, amiket a mozikban szeretnének bemutatni. Nem lennénk meglepve, ha a jövőben újabb projektek jutnának a Batgirl sorsára, és a kisebb projekteket egyszerűen a kútba vágnák anyagi és adózási megfontolásból.

A Variety megerősíti, hogy a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav arra összpontosít, hogy a Marvel Studios mintájára felépítsenek egy kreatív csapatot, és kidolgozzanak egy 10 éves szakaszt a DC Comics adaptációihoz. Nagyerőkkel keresik Kevin Feige mintájára a DC Moziverzum saját vezetőjét. Amíg ezt a pozíciót nem töltik be, a Warner Bros. Discovery még nagyobb bizonytalanságnak néz elébe.

Joker

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Lex Luthor
Filmek

A Superman: Legacy Lex Luthor szerepére bejelentkezett egy színész

Lex Luthor is szerepelni fog James Gunn készülő Superman: Legacy című filmjében.

Aquaman és az Elveszett Királyság
Előzetesek

Az Aquaman és az Elveszett Királyság új előzetesében Fekete Manta mindenkit lever, aki az útjában áll

Arthur Curry végső csatájára készül a bosszúra szomjas Fekete Manta ellen az...

Aquaman és az elveszett királyság
Filmek

Jason Momoa gyakorlatilag megerősítette, ennyi volt Aquamanként, és egy másik karaktert játszik

Az Aquaman és az Elveszett Királysággal gyakorlatilag ennyi volt ennek a franchise-nak.

María Gabriela de Faría
Filmek

María Gabriela de Faría játszhatja a Superman: Legacy főgonoszát

María Gabriela de Faría csatlakozik a DC Univerzumhoz, méghozzá James Gunn készülő...