Főoldal Filmek A járvány alatt Michael Bay egy horrofilmet forgat a világjárványról
Filmek

A járvány alatt Michael Bay egy horrofilmet forgat a világjárványról

Michael Bay megoldást talált, hogyan forgasson a pandémia alatt is.

458
Michael Bay

A járvány miatt a szórakoztatóipar teljes mértékben térdre kényszerült. Filmes és TV-s projektek lettek elhalasztva vagy véglegesen törölve. Most azonban, hogy a szigorítások enyhültek, Hollywood lassan felébred, és a stúdiók felkészülhetnek az újbóli munkálatokra. Michael Bay gyorsan össze is állt Adam Goodman-nal és az Invisible Narratives nevű produkciós cégével, hogy elkészítsék a Songbird című filmet, így ez lehet az első olyan film, amit a korlátozások ideje alatt filmeznek.

A filmet, az Into the Dark direktora és a Simon Boyes által írt Misconduct társszerzője, Adam Mason rendezi, Michael Bay pedig a produceri feladatokat látja majd el. A forgatás várhatóan 5 héten belül kezdődik. Mindazonáltal az aktuális rendeletek tiltják nagyobb embercsoportok megjelenését, és mivel egy ilyen produkció a szereplők mellett még egy 50-100 fős stábot is igényel, ezért perpillanat a helyzetre való tekintettel ez kivitelezhetetlennek tűnhet.

A Songbird csapata viszont megoldást talált, miként lehet ezt a nehézséget leküzdeni. Egy új praktikát találtak ki, amire külön a színészeket is fel kell készíteni. Eszerint felvétel közben soha nem kell két embernek egyazon helyen tartózkodnia. A technikai személyzet felállítja a díszletet, majd a színész egymaga leforgatja saját jelenetét anélkül, hogy szemtől-szemben kéne állnia kollégájával. Így a közösségi távolságtartásra vonatkozó előírásokat nem szegik meg. A stúdió állítólag már beszámolt a filmiparnak a filmkészítési terveiről és az új biztonsági protokoll alkalmazásáról, és jóváhagyást kaptak az elképzelést illetően.

Beszámolók alapján a Songbird, egy Paranormal Activityre és Cloverfieldre hajazó thriller lesz. Olyan emberek életét mutatja majd be, akik több, mint két éve vesztegzár alatt vannak, meg kell küzdeniük az elszigeteltséggel és a paranoiával, miközben rémhírek terjednek egy új, mutálódott kórokozóról, illetve kormányzati összeesküvésekről. Lényegében, a mai világot ábrázolja: a járvány idején egy világjárványt filmesítenek meg.

Michael Baytől talán meglepő, hogy egy alacsony költségvetésű thrillerrel tér vissza a terepre, akit drága és rendkívül látványos alkotásai tették ismertté, amelyekben több száz színészt és gigantikus stábot foglalkoztatott. Ugyanakkor Baynek ez a fajta alkalmazkodása és rugalmassága követendő példa lehet Hollywood számára, ha ismét talpra szeretnének állni.

Mivel a korlátozásokra vonatkozó rendeletek minden bizonnyal még jó darabig fennmaradnak, a filmezési munkafolyamatok sem térhetnek vissza a normál kerékvágásba. A filmesek számára egyelőre az ilyesfajta, nagy tömegeket nem igénylő forgatások lebonyolítása jelenthet menekülő utat. Néhány cég elindította teljes regények, képregények és színdarabok rádióadaptációjának gyártását, így egy alternatív módon elérve a közönséget. Az iparnak hasonlóan kreatív megoldásokra és a megszokottól eltérő módszerekre lesz szüksége, ha a karantén lecsengését követően is életben akarnak maradni.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Six Underground - Hatan az alvilágból
BREAKINGKritikák/tesztek

KRITIKA: Six Underground – Hatan az alvilágból

Michael Bay visszatért, vagy inkább elszabadult - ezúttal a Netflix-re hozta legújabb...

Filmek

Két új Álcát bemutattak a Bumblebee moziból

Űrdongóról a film címszereplőjéről már mutattak nekünk képeket, most két új Álcát...