Michael Bay

A járvány alatt Michael Bay egy horrofilmet forgat a világjárványról

Michael Bay megoldást talált, hogyan forgasson a pandémia alatt is.

A járvány miatt a szórakoztatóipar teljes mértékben térdre kényszerült. Filmes és TV-s projektek lettek elhalasztva vagy véglegesen törölve. Most azonban, hogy a szigorítások enyhültek, Hollywood lassan felébred, és a stúdiók felkészülhetnek az újbóli munkálatokra. Michael Bay gyorsan össze is állt Adam Goodman-nal és az Invisible Narratives nevű produkciós cégével, hogy elkészítsék a Songbird című filmet, így ez lehet az első olyan film, amit a korlátozások ideje alatt filmeznek.

A filmet, az Into the Dark direktora és a Simon Boyes által írt Misconduct társszerzője, Adam Mason rendezi, Michael Bay pedig a produceri feladatokat látja majd el. A forgatás várhatóan 5 héten belül kezdődik. Mindazonáltal az aktuális rendeletek tiltják nagyobb embercsoportok megjelenését, és mivel egy ilyen produkció a szereplők mellett még egy 50-100 fős stábot is igényel, ezért perpillanat a helyzetre való tekintettel ez kivitelezhetetlennek tűnhet.

A Songbird csapata viszont megoldást talált, miként lehet ezt a nehézséget leküzdeni. Egy új praktikát találtak ki, amire külön a színészeket is fel kell készíteni. Eszerint felvétel közben soha nem kell két embernek egyazon helyen tartózkodnia. A technikai személyzet felállítja a díszletet, majd a színész egymaga leforgatja saját jelenetét anélkül, hogy szemtől-szemben kéne állnia kollégájával. Így a közösségi távolságtartásra vonatkozó előírásokat nem szegik meg. A stúdió állítólag már beszámolt a filmiparnak a filmkészítési terveiről és az új biztonsági protokoll alkalmazásáról, és jóváhagyást kaptak az elképzelést illetően.

Beszámolók alapján a Songbird, egy Paranormal Activityre és Cloverfieldre hajazó thriller lesz. Olyan emberek életét mutatja majd be, akik több, mint két éve vesztegzár alatt vannak, meg kell küzdeniük az elszigeteltséggel és a paranoiával, miközben rémhírek terjednek egy új, mutálódott kórokozóról, illetve kormányzati összeesküvésekről. Lényegében, a mai világot ábrázolja: a járvány idején egy világjárványt filmesítenek meg.

Michael Baytől talán meglepő, hogy egy alacsony költségvetésű thrillerrel tér vissza a terepre, akit drága és rendkívül látványos alkotásai tették ismertté, amelyekben több száz színészt és gigantikus stábot foglalkoztatott. Ugyanakkor Baynek ez a fajta alkalmazkodása és rugalmassága követendő példa lehet Hollywood számára, ha ismét talpra szeretnének állni.

Mivel a korlátozásokra vonatkozó rendeletek minden bizonnyal még jó darabig fennmaradnak, a filmezési munkafolyamatok sem térhetnek vissza a normál kerékvágásba. A filmesek számára egyelőre az ilyesfajta, nagy tömegeket nem igénylő forgatások lebonyolítása jelenthet menekülő utat. Néhány cég elindította teljes regények, képregények és színdarabok rádióadaptációjának gyártását, így egy alternatív módon elérve a közönséget. Az iparnak hasonlóan kreatív megoldásokra és a megszokottól eltérő módszerekre lesz szüksége, ha a karantén lecsengését követően is életben akarnak maradni.

Total
1
Shares
Previous Article
Az Igazság Ligája

Henry Cavill, Jason Momoa, Ray Fisher és rendezők így reagáltak Az Igazság Ligája rendezői változatának bejelentésére

Next Article
Tenet

Befutott a Tenet második előzetese, csak azt nem árulta el, mikor mutatják be a mozikban

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!