A Horizon: Zero Dawn lehet a következő Sony PC port

A hírek szerint úgy fest, hogy a Guerrilla Games remeke számítógépekre is kijön majd.

A hírek szerint úgy fest, hogy a Guerrilla Games remeke számítógépekre is kijön majd.

Érdekes trend kezd kirajzolódni a Sony oldaláról. Mégpedig hogy az eddig féltve őrzött exkluzívait átengedi a számítógép tulajdonosoknak is. Korábban a Quantic Dreams címeiről (Heavy Rain, Beyond: Two Souls: Detroit: Become Human) jött hasonló hír (habár ők ugye függetlenedtek a japánoktól és multiplatform fejlesztőkké váltak), aztán pedig a Death Stranding portjának híre sokkolta a játékos közösséget, még a PS4 megjelenés előtt.

Most úgy néz ki, hogy a Horizon: Zero Dawn állhat be ebbe a sorba, a Kotaku ugyanis biztos forrásra hivatkozva állítja, hogy érkezik a konverzió (hivatalos bejelentés viszont eddig még nem történt). A dolog akár logikus is lehet. Egyrészt a játék már három éve elérhető, többször is leárazták, így aki akarta, már végigjátszhatta PS4-en. A másik ok, az alapul használt Decima Engine, amit már így is portolnak PC-re, hiszen a Death Stranding is azt használja.

Érdekesség, hogy a játék tulajdonképpen jelenleg is játszható PC-n, ugyanis pont idén került be a PS Now választékába az Uncharted: The Lost Legacy-val egyetemben (és maradnak ott április elejéig). A Sony streaming szolgáltatása ugyan hazánkban nem elérhető, de egy kis ügyeskedéssel működésre lehet bírni, és már most lehet játszani Aloy kalandjait számítógépen is, igaz némi limitációk árán.

Total
38
Shares
Previous Article
Pókember

Megvan a Pókember 3. forgatási időpontja és egy nagyon különös külföldi helyszínnel

Next Article
Taika Waititi

A Lucasfilm megkereste Taika Waititi rendezőt egy Star Wars-film rendezésével

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!