x
Sorozatok

A Holdlovag vezető írója cameo-jelenetet szeretett volna Dane Whitmannel és az öreg Steve Rogersszel

A rajongók biztos örültek volna, de nem tudták beilleszteni őket a történetbe.

A Holdlovag vezető írója cameo-jelenetet szeretett volna Dane Whitmannel és az öreg Steve Rogersszel
  • Publishedjúnius 25, 2022

Jeremy Slater, a Holdlovag vezető írója elárulta, hogy a Marvel Studios milyen hatalmas cameókat fontolgatott a sorozathoz, köztük Dane Whitmant és Chris Evanst, mint idősebb Steve Rogerst is láthattuk volna a Disney+ sorozatában, de végül mindkettőt elvetették.

A Holdlovag meglepően ütősnek bizonyult, de talán a legmeglepőbb az egészben az volt, amikor rádöbbentünk, mennyire saját lábakon áll a sorozat. Alig vagy egyáltalán nem kötődtek a stábtagok Marvel Moziverzum más produkcióihoz, és a finálé után még mindig nem világos, mi lesz Marc Spector, azaz Steven Grant szerepe ebben a nagy univerzumban.

A Discussing Filmnek adott interjúban Jeremy Slater, a Holdlovag vezető íróját az utalások hiányáról kérdezték (a harmadik epizódban egy gyors Madripoor-utalást kaptaunk), de még így is vérszegény volt.

Mi történik, ha megpróbáljuk Chris Evanst visszahozni a régi Amerika Kapitány szerepébe? Tudjátok, ott ülsz és játszod ezt a ‘mi lenne, ha’ játékot az írók között… Hogy mi volt az a kettő, amiket komolyan megvitattunk? Természetesen Dane Whitman az Örökkévalókból, mert időben Steven Grant ugyanott dolgozott [mint Whitman]. De soha nem volt semmilyen észszerű ok arra, hogy ő is szerepeljen a sorozatban. Marvel-rajongóként frusztrált lennék, ha Dane felbukkanna egy újabb cameo erejéig, és az nem vinné előre a történetét, vagy nem kapnánk utalásokat a Fekete Lovagra.

Aztán arról is beszéltünk, hogy az Örökkévalókat is bevonjuk, konkrétan Kingót és Makkarit. Eredetileg azt terveztük, hogy Ammit eredeti bukását és Nagy Sándor halálát mutatjuk be egy flashback jelenetben, és ez nyilvánvalóan passzolt volna az Örökkévalók megjelenéséhez.

Jeremy Slater,

Majd ezután a vezető író kitért arra, hogy az ilyen cameók pénzbe kerülnek, és nem tűnt célravezetőnek feláldozni a Holdlovag legnagyobb díszletét, csak azért, hogy néhány ismerős arcot bedobjunk a sorozatba. Slater kapott néhány bölcs szót a Marvel Studios elnökétől, Kevin Feige-től is.

Kevin odajött hozzánk, és azt mondta: ‘Tudjátok mit, srácok? Tudom, hogy mindenki imádja a cameókat. Mindenki izgatott lesz tőle. De én tényleg úgy gondolom, hogy most a történetetek saját lábakon álljon”. Aztán olyan érzés fogott el, mintha egy felesleges vendégszerepet szeretnénk elsütni. Hirtelen a Hadigép éppen akkor látogat el Kairóba, vagy valami ilyesmi történt. Úgy érzem, ez kilógott volna a történetből, és tényleg elvitte volna a fókuszt a sorozat karakteréről, ami Marc és Steven közötti kapcsolatot mutatta be.

Bár szórakoztató lett volna újra látni az Örökkévalókat, de teljesen érthető, hogy a Holdlovag végül más utat választott, és saját lábakra támaszkodott. Kétségtelen, hogy Dane Whitmannal hamarosan újra találkozunk majd, csak még nem tudjuk pontosan, melyik filmben. Talán majd az új Penge részben, ha már a vámpírölővel beszélgetett az Örökkévalók stáblista utáni jelenetében.

Örökkévalók
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.