Wide Screen
Image default
BRÉKING Játékok

A Hogwarts Legacy visszarepít minket a Harry Potter világába

A Roxfort kapui végre kitárulnak.

Habár a könyvfolyam és a filmsorozat is jó néhány éve véget ért, Harry Potter továbbra is halhatatlan. A populáris kultúra kedvenc varázslója a J. K. Rowling által vezetett Pottermore és a Wizarding World kezdeményezés keretein belül él tovább a köztudatban, utóbbi vállalkozásnak hála most egy igazán izgalmas bejelentésre kerülhetett sor.

A korábbi években többször is felröppent egy fejlesztés alatt álló, a Roxfortban játszódó szerepjáték híre, azonban nem láttunk semmi érdemlegeset a projektből. A mai PlayStation 5 témájú közvetítésen azonban robbant a bomba, és bemutatkozott a Hogwarts Legacy, egy a vártnál sokkal ambiciózusabb vállalkozás.

A játék 100 évvel Voldemort visszatérése és Harry feltűnése előtt játszódik, amikor a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző még békés napjait élte. Ebben a viszonylag háborítatlan korszakban élhetjük át saját diákéveinket, amiben a PS5 hardveres képességei nagyban segítenek majd minket. A fejlesztői megjegyzések alapján az új kontroller funkcióit maximálisan kihasználja majd a cím, miközben a következő generációhoz méltó látvány is dukál majd a játékhoz.

A bejelentés mellé egy rendkívül hangulatos előzetes is érkezett, ahol a varázsvilág legikonikusabb elemeit mind kiszúrhatjuk. Feltűnik a híres iskola mellett a Tiltott Rengeteg, végzi a dolgát a Teszlek Süveg, de még vígan röpködő hippogriffekből sincs hiány. Egy egész generáció álma válhat valóra azáltal, hogy végre roxforti diákok lehetünk, valamikor 2021 folyamán.

Még több a témában...

A Cyberpunk 2077 sztorija rövidebb lesz mint a Witcher 3 története volt

Fonyódi Dávid

PlayStation 5 vagy Xbox Series X – Melyiket válasszuk?

Szarka Roland

Még mindig tud újat mutatni a Cyberpunk 2077 világa

Szarka Roland

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat