A Hogwarts Legacy visszarepít minket a Harry Potter világába

A Roxfort kapui végre kitárulnak.

Habár a könyvfolyam és a filmsorozat is jó néhány éve véget ért, Harry Potter továbbra is halhatatlan. A populáris kultúra kedvenc varázslója a J. K. Rowling által vezetett Pottermore és a Wizarding World kezdeményezés keretein belül él tovább a köztudatban, utóbbi vállalkozásnak hála most egy igazán izgalmas bejelentésre kerülhetett sor.

A korábbi években többször is felröppent egy fejlesztés alatt álló, a Roxfortban játszódó szerepjáték híre, azonban nem láttunk semmi érdemlegeset a projektből. A mai PlayStation 5 témájú közvetítésen azonban robbant a bomba, és bemutatkozott a Hogwarts Legacy, egy a vártnál sokkal ambiciózusabb vállalkozás.

A játék 100 évvel Voldemort visszatérése és Harry feltűnése előtt játszódik, amikor a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző még békés napjait élte. Ebben a viszonylag háborítatlan korszakban élhetjük át saját diákéveinket, amiben a PS5 hardveres képességei nagyban segítenek majd minket. A fejlesztői megjegyzések alapján az új kontroller funkcióit maximálisan kihasználja majd a cím, miközben a következő generációhoz méltó látvány is dukál majd a játékhoz.

A bejelentés mellé egy rendkívül hangulatos előzetes is érkezett, ahol a varázsvilág legikonikusabb elemeit mind kiszúrhatjuk. Feltűnik a híres iskola mellett a Tiltott Rengeteg, végzi a dolgát a Teszlek Süveg, de még vígan röpködő hippogriffekből sincs hiány. Egy egész generáció álma válhat valóra azáltal, hogy végre roxforti diákok lehetünk, valamikor 2021 folyamán.

Total
0
Shares
Previous Article

Végre kiderült a PlayStation 5 ára és a megjelenés pontos dátuma

Next Article

PlayStation 5 exkluzívként tér vissza a Final Fantasy

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!