Főoldal Filmek A Haunting in Venice lesz Kenneth Branagh harmadik Agatha Christie feldolgozása
Filmek

A Haunting in Venice lesz Kenneth Branagh harmadik Agatha Christie feldolgozása

Nagy nevekből ezúttal sem lesz hiány az új Poirot-filmben.

243
Halál a Níluson

A Hercule Poirot-filmsorozat rajongói örülhetnek, ugyanis kiderült néhány részlet a harmadik filmről. Abban nincs semmi meglepetés, hogy a tervek szerint Kenneth Branagh visszatér a készülő film rendezőjeként – jelentette be a 20th Century Studios a Variety beszámolójában -, valamint a szereplőgárda is egészen impozáns lesz.

Agatha Christie írónőtől a Halloween Party című könyve alapján készült természetfeletti thriller, az A Haunting in Venice (magyarul a Kísértés Velencében) címet kapta, s akárcsak az első két résznél, most is tele A-listás szereplőgárdát vonultat fel: Branagh a főszerepben Poirot nyomozót alakítja, mellékszerepben Tina Fey, Michelle Yeoh, Jamie Dornan, Kyle Allen, Camille Cottin, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly és Riccardo Scamarico.

A film középpontjában a második világháború utáni Velencében mindenszentek éjszakáján történt rejtélyes események állnak. Hercule Poirot hosszas rábeszélés után elfogadja, hogy részt vegyen egy szeánszon, amikor gyilkosságot követnek el, s a detektívnek ismét kifinomult érzékeire kell hagyatkoznia. Poirot, aki életét nyugodtan töltötte, miután visszavonult, újra akcióba lendül, hogy felfedje, hogy a szeánsz helyszíne egy kísértetjárta palota, amely olyan titkokat rejt, amelyekről senki sem tud.

Dornan és Hill ismét Branagh-val forgatnak, miután a Belfast című drámában Oscar-díjat nyertek. A Gyilkosság az Orient expresszen és a Halál a Níluson korábbi adaptációinak sikere után nem meglepő, hogy a fent említett két alkotó is újra összeállt. A forgatókönyvért ismét Michael Green felel majd. Az executive producerek Louise Killin és James Prichard, míg a producerek; Judy Hofflund, Ridley Scott, Simon Kinberg és Mark Gordon.

A film várhatóan 2023-ban kerül a mozikba világszerte. A forgatás a tervek szerint október 31-én, Halloween napján kezdődik. A forgatási helyszínek között szerepel az olaszországi Velence és a londoni Pinewood Studios.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az apáca 2.
Filmek

Box Office: Az apáca II. démonja vagy a Szeánsz Velencében szelleme volt erősebb?

Egy hajszálon múlott, hogy Az apáca II. vagy a Szeánsz Velencében nyerjen.

Szeánsz Velencében
Kritikák

Szeánsz Velencében kritika

Hercule Poirot visszatért, hogy a Szeánsz Velencében megoldjunk egy természetfeletti bűntényt.

Szeánsz Velencében
Előzetesek

Magyar szinkronnal is elérhető a Szeánsz Velencében nagy előzetese

Ez lesz Hercule Poirot legfélelmetesebb nyomozása, ezúttal természetfeletti erőkkel harcol.

Szeánsz Velencében
Előzetesek

Túlvilági erőkkel harcol Hercule Poirot detektív a Szeánsz Velencében első nagy előzetesében

Ez lesz Hercule Poirot legfélelmetesebb nyomozása, ezúttal természetfeletti erőkkel harcol.