x
Close


Közelgő események

Filmek

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia lehet a trilógia leghosszabb része

A vártnál rövidebb lesz A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, feltéve, hogy jól adták meg a számokat.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia lehet a trilógia leghosszabb része
  • Publishedjanuár 7, 2023

Kiszivároghatott A Hangya és a Darázs: Kvantumánia játékideje, és bár nem egy háromórás eposz, de még így is a trilógia leghosszabb része lesz a Marvel Studios következő mozifilmje. Meglepő, hogy a vártnál rövidebbre vágták a filmet, mivel a film várhatóan néhány fontos történetszálat fog felvezetni az ötödik fázisba lépve, ez fogja megalapozni a Bosszúállók: A Kang-dinasztia cselekményét is.

A Fandango oldalán található lista szerint A Hangya és a Darázs: Kvantumánia 2 óra 5 perces lesz, így valamivel hosszabb lesz az első film 1 óra 57 percétől és a folytatás, az A Hangya és a Darázs 1 óra 58 perces játékidejétől. Összehasonlítva más, közelmúltban bemutatott Marvel-filmekkel, majdnem azonos a Doctor Strange az őrület multiverzumában című film játékidejével, amely két óra és hat perc volt. Kicsit hosszabb, mint a Thor: Szerelem és mennydörgés egy óra ötvenkilenc perces játékideje, de lényegesen rövidebb, mint a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!, amely két óra negyvenegy perces volt.

A nagy stúdiók kasszasikerei – különösen a képregényfilmek – az évek során észrevehetően hosszabbak lettek, ezért meglepő annyira, hogy A Hangya 3. része pusztán kétórás. Úgy harangozták be a folytatást, mint a Bosszúállók előfutárát, mivel Kang, a Hódító fontos szerepet játszik ebben a filmben és a The Multiverse Saga következő fejezeteiben is, egyszóval a sorozat harmadik része gyökeresen írja át a Marvel Moziverzumot. Kang, a Hódító mellett az is megerősítést nyert, hogy a rajongók kedvenc Marvel-gonosza, M.O.D.O.K. élőszereplősen debütál majd a filmben.

A közelgő folytatásban az MCU újoncát, Kathryn Newtont is bemutatják, aki most Cassie Lang szerepét veszi át, akit korábban Abby Ryder Fortson alakított a trilógia első két részében, majd egy rövid időre Emma Fuhrmann is feltűnt Cassieként a Bosszúállók: Végjátékban. A Lovecraft Country sztárja, Jonathan Majors játssza az MCU új szupergonoszát, Kang a Hódítót, míg a Szellemirtók sztárja, Bill Murray egy még nem ismert szerepet játszik.

A Marvel Cinematic Universe ötödik fázisát elindító filmben a hőstársak, Scott Lang és Hope Van Dyne folytatják kalandjaikat Hangyaként és Darázsként. Hope szüleivel, Hank Pymmel és Jane Van Dyne-nal egyetemben az egész család a Kvantumvilágban találja magát, ahol különös lényekkel találkoznak és olyan felfedezőútra indulnak, aminek során rájönnek, hogy amit lehetségesnek hittek, az eltörpül a valóság mellett.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia országos bemutatója 2023. február 16.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.