Főoldal Filmek A Hangya és a Darázs: Kvantumánia kiszivárogtatott történetéből kiderült, hogy eredetileg milyen befejezést kapott volna a film
Filmek

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia kiszivárogtatott történetéből kiderült, hogy eredetileg milyen befejezést kapott volna a film

Több ponton is jelentősen átírták A Hangya és a Darázs: Kvantumánia történetét.

342
A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Forrás: Marvel Studios

Az elmúlt években a Marvel Studios minden korábbinál több szivárogtatással találta szembe magát. Híresen jól tudtak titkot tartani, gyakran félrevezető forgatókönyveket írtak vagy jeleneteket forgattak, hogy megtévesszék a szivárogtatókat. Ez sem működik most, ezért nem lepődünk meg azon, hogy a biztonsági protokollokon szigorítani fognak a jövőben, és korlátozni fogják, hogy kik vehetnek részt a vetítéseken.

Figyelem! A cikkben spoiler olvasható.

Néhány héttel A Hangya és a Darázs: Kvantumánia bemutatója előtt forgatási fotók árasztották el a közösségi médiát, hogy a premier előtt újraforgatnak jeleneteket. Szó szerint az utolsó utáni pillanatban módosítottak a történeten, és most már azt is tudjuk, hogy a film befejezését forgatták újra. Tavaly októberben kiszivárogtatták a film sztoriját, de sokan nem tulajdonítottak neki nagy figyelmet, megkérdőjelezték a hitelességét is, de így utólag elmondhatjuk, hogy meglehetősen pontos volt az írás; olyan részleteket is tartalmazott, amiket csak az tudhatott, aki látta a filmet.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

Az egyik nagy eltérés Kang, a Hódító küldetése volt. A főellenség kétségbeesetten próbált elmenekülni a Kvantumbirodalomból, de nagyobb hangsúlyt kapott Kang és Janet kapcsolata, amit részletesebben taglaltak. A sztori egy pontján Janettet Nathanielnek hívják, ami utalás Kang valódi nevére, Nathaniel Richardsra. A képregényekben a gonosztevőre Reed Richards (vagy esetleg Doctor Doom) közvetlen leszármazottjaként tekintenek, de valószínűleg ezt még nem szerették volna elsütni a Marvel Moziverzumban. Ebben a snittben Kang még azt megemlíti, hogy Janet valósága lesz az első, amit bosszúból meghódít, miután kiszabadult a Kvantumbirodalomból.

A szivárogtató arról is beszámolt, hogy a befejezésre a Hangya és a Darázs új jelmezeket kapott volna, talpig feketébe öltöztek volna a hősök. Az írásból nem derült ki, hogy a forrás milyen állapotban látta a filmet, esetleg a vizuális effekteket még nem fejezték be, s ezért voltak a hősök ruhái feketék. Csak találgatni tudunk, de feltehetően ezeket az új jelmezeket Hank Pym technológiailag fejlett, intelligens hangyái készítették. Erre végül nem került sor, hiszen a két karakter jelmeze a megszokott piros és sárga volt, és valószínűleg ezért vetették el ezt, mert történet szempontjából nem adott újat a sztorihoz.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

Sokan értetlenül álltak a döntés előtt, hogy Kangot megölték, de a szivárogtatásból kiderült, hogy az utolsó pillanatban hozták meg ezt a döntést, s ebben valószínűleg szerepet játszik az is, hogy a Bosszúállók: A Kang-dinasztia sztorija kezd körvonalazódni. Akárcsak a mozis változatban, Janet, Hank, Cassie és Hope is visszatérnek a Földre, csakhogy Scott egy bosszúszomjas, megsérült Kanggal találja szembe magát, és míg a gonosztevőnek végül sikerül elmenekülnie a portálon (egyenesen a Földre érkezik a Hódító), addig a Hangya és a Darázs a Kvantumbirodalom csapdájába esnek, akárcsak Janet egykoron.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

Miután Kang, a Hódító kiszabadult a börtönéből, és a Hangya, valamint a Darázs a Kvantumbirodalomban rekedt, Hank és Cassie próbálja megtalálni őket. A film utolsó pillanatában Scott már nem azon tűnődik, hogy hiba volt-e megállítani Kangot, miközben visszakaphatta volna az elvesztegetett időt, amit lányával tölthetett volna. Ehelyett a filmben Cassie próbálja megtalálja apját, és amikor talál valamit a monitoron, elsötétül a képernyő, s véget ér a film. Valószínűleg a Marvel azért döntött úgy, hogy újraforgatják a befejezést, mert nem szerették volna sarokba szorítani magukat, hogy a Hódító első útja egyenesen a 616-os Földre vezetett volna.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események