Close


Közelgő események

Filmek

A Halálos iramban 10. egy titokzatos családtagját alakítja Daniela Melchior, de ki ő és mit kell tudni róla?

A család mindennél fontosabb, és pontosan kit játszik Daniela Melchior a Halálos iramban 10.-ben?

A Halálos iramban 10. egy titokzatos családtagját alakítja Daniela Melchior, de ki ő és mit kell tudni róla?
  • PublishedMay 19, 2023

A Halálos iramban-filmsorozat szinte minden folytatásában előszeretettel alkalmazzák, hogy felfednek egy titkos családtagot a múltból. Valami olyasmire gondolunk, mint például Rita Moreno, mint Dominic Toretto nagymamája a Halálos iramban 10.-ben, vagy éppen a semmiből előkerül a főszereplő testvére, akiről 8 részen keresztül egy árva szó sem esett.

Figyelem! A cikk hátralévő részében spoiler olvasható.

Ez történt a Shaw család minden tagjával, mióta Luke Evans felbukkant Owen Shaw-ként a Halálos iramban 6. részében, majd 2013-tól kezdve gyakorlatilag minden új filmben feltűnt egy új, vele rokoni kapcsolatban álló karakter. A család fogalma ettől pedig a franchise mottója lett. Még a 2021-es Halálos iramban 9. is alkalmazta ezt a titkos testvéri kapcsolatot, amikor John Cena Dom testvéreként bukkant fel a semmiből. Senki ne lepődjön meg azon, hogy hasonló felfedezésre került sor a legújabb részben is.

A Halálos iramban 10. család egy újabb tagját ismerhetjük meg a filmből, akit a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag színésznője, Daniela Melchior játszik. Melchior karakterét Isabelként mutatják be, aki egy brazil utcai versenyzőként száll ringbe Vin Diesel Dominic Torettóje, valamint Jason Momoa Dante-ja és egy másik versenyző ellen. A verseny során azonban kiderül, hogy Dante szabotálta versenytársai autóit, és a film főgonosza választás elé állítja főhősünket: megnyerni a versenyt, vagy megmenteni a családtagját. Dante sorra robbantja fel az autókat, de Dom megmenti az égő autóból Isabelt, akiről később kiderült, hogy egy régi karakter lányáról van szó.

Órákkal később a nagy leleplezés beigazolódik, amikor Isabel és Dom otthonába vágunk. Ekkor nyer megerősítést, hogy Isabel nem más, mint Elsa Pataky által alakított Elena Neves testvére a Halálos iramban: Ötödik sebességből. Elena szerepelt további három folytatásban, egészen a Halálos iramban 8.-ig. Ahogy a rajongók emlékezhetnek rá, Elena volt Dom egykori szerelme, aki még fiuknak, Briannek is életet adott. Lehet, hogy Elena a többi filmben soha nem említette a húgát, de Dom biztosan ismerte őt.

Kezdődik az út vége. A Halálos iramban saga tizedik része vezeti be a záró fejezeteit a mozitörténet egyik leghíresebb és legnépszerűbb sorozatának, mely a harmadik évtizedében jár, és még mindig jól tartja magát, ugyanazzal a szereplőgárdával, amelyikkel elindult. Dom Toretto (Vin Diesel) és családja számos lehetetlennek tűnő küldetésben bizonyult ravaszabbnak, higgadtabbnak és gyorsabbnak minden útjukba kerülő ellenségnél. Most minden eddiginél halálosabb veszéllyel kell szembenézniük: a múlt árnyékából rettenetes fenyegetés bújik elő, melyet a vérbosszú táplál, és az illető el van szánva arra, hogy szétzúzza ezt a családot, és örökre tönkretegyen mindent – és mindenkit – akit Dom szeret. 2011-ben, az Ötödik sebességben Dom és csapata elkapta az aljas brazil drogbárót, Hernan Reyest, és lefejezte a birodalmát egy hídon, Rio De Janeiróban. Ám azt nem tudták, hogy Reyes fia, Dante (Jason Momoa, Aquaman) szemtanúja volt az egésznek, és az elmúlt 12 évet azzal töltötte, hogy tervet szőtt Dom kegyetlen megleckéztetésére. Dante ármánya szétszórja Dom családját a világ különböző pontjaira, Los Angelestől a római katakombákig, Brazíliától Londonig, Portugáliától az Antarktiszig. Új szövetségek köttetnek, és régi ellenségek bukkannak fel újra. Ám minden megváltozik, amikor Dom rájön, hogy nyolcéves fia (Leo Abelo Perry, Feketék fehéren) Dante bosszújának végső célpontja…

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.