x
Close


Közelgő események

Filmek

A Gyűrűk Ura sztárja szerint a stúdió meg akarta öletni az egyik hobbitot

Az egyik kisbarát nem élte volna túl a kalandot.

A Gyűrűk Ura sztárja szerint a stúdió meg akarta öletni az egyik hobbitot
  • PublishedJuly 30, 2021

Közel húsz évvel ezelőtt mutatták be A Gyűrűk Ura-trilógiát a mozikban, amit a valaha készült legjobb filmtrilógiák között emlegetnek. A történet középpontjában négy hobbittal, Frodo, Samu, Trufa és Pippin, akik a film legtöbb főszereplőjéhez hasonlóan végig a képernyőn voltak. Azonban a trilógia sztárja, Dominic Monaghan elárulta, hogy a stúdió arra kérte Peter Jackson rendezőt, hogy öljék meg az egyik hobbitot a filmben.

Dominic Monaghan és Billy Boyd egy podcastban meséltek eddigi tapasztalataikról. Az amerikai IGN lap meginterjúvolta a színészeket, amikor Monaghan arról beszélt, hogy egy ponton a stúdió nyomást gyakorolt a filmrendezőre, hogy legalább az egyik hobbitot megölje a trilógiában, de arra nem tért ki, ez miért, és mikor történt volna meg a filmekben.

Még jó, hogy ez nem történt meg, mert én lettem volna az. Kizárt, hogy megölik Frodót és Samut, csak Trufa és Pippin jöhetett volna számításba. Pippint azért nem ölnék meg, mert Pippint nagyon erős sztori köti össze Gandalffal. Mindenképpen én lettem volna az, aki meghal. Szerintem Pete nagyon helyesen azt mondta: „Ez egy nagy elme írott műve, és ragaszkodnunk kell a szöveghez. Szóval a rendező ragaszkodott a leírtakhoz. Igen, hálás vagyok, hogy ez nem történt meg.

Dominic Monaghan

A nagysikerű trilógiát egy másik háromrészes történet követett A Hobbit címen, jövőre pedig érkezik az Amazon Studios gyártású élőszereplős sorozat is, amiben továbbmesélik J.R.R. Tolkien Középfölde történetét. A sorozatot J.D. Payne és Patrick McKay dolgozta ki, de az írói szobában olyan ismert személyek is megfordultak, mint a Trónok harca-sorozattól Bryan Cogman, de a Jurassic World: Bukott birodalom rendezője, J.A. Bayona is több epizódot forgat a sorozatból. A bemutató időpontja egyelőre ismeretlen.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.