a
FőoldalTechA Google 5 éven belül leváltja az Androidot

A Google 5 éven belül leváltja az Androidot

A korábbi hírek szerint a Google nagy erővel fejleszti azt az operációs rendszert, amivel leváltják az Androidot, és erre 5 éven belül sor is kerülhet.

A Fuchsia kódnevű projektről már többször olvashattunk, hogy a Google egy új operációs rendszeren dolgozik, ami az Android babérjaira kíván törni. Most forrás arról számolt be, hogy a Google lassan 2 éve és közel 100 szakemberrel fejleszti az új rendszert a háttérben. Ha a Google célja valóban az, hogy leváltsa az Androidot, akkor a világ legelterjedtebb rendszerének napjai meg vannak számlálva.

A jelentés szerint az új rendszert olyan alapokra fektették, ami még inkább támogatja majd a mesterséges intelligenciát és a beszédfelismerést. Ez még nem jelenti azt, hogy az elmúlt években egyre nagyobb teret hódító mesterséges intelligencia nem fog beköltözni androidos készülékeinkre, de a jövő már nem az Android, hanem a Fuchsia. Az új rendszer architektúrája szakít a Linux-szal, helyette a Zircon mikronmagot használ, ami ugyan kompatibilitási problémát okoz majd a régi eszközök esetében, viszont az újak körében sokkal nagyobb támogatást nyújt, és akár közvetlen a Google frissítheti a rendszert, így nem kell megvárni a hosszú és olykor reménytelen frissítési hullámot az egyes gyártók körében.

Arról szóló információk nem állnak rendelkezésre, hogy a keresőóriás mikor mutatja be nyilvánosság előtt a rendszert, és a fejlesztők mikor kapják kézhez az első SDK-t, az úgynevezett fejlesztői csomagot az operációs rendszerhez, de talán a 2019-es Google I/O konferencián erre is kitérnek majd.

Megosztás:
Cikk értékelése

Programtervező vagyok. Előző újságnál tech rovatom volt, de becsatlakoztak a filmek és sorozatok is, azóta pedig nem tudtam kiszeretni belőlük.