Wide Screen
Image default
Játékok

A Google 5 éven belül leváltja az Androidot

A korábbi hírek szerint a Google nagy erővel fejleszti azt az operációs rendszert, amivel leváltják az Androidot, és erre 5 éven belül sor is kerülhet.

A Fuchsia kódnevű projektről már többször olvashattunk, hogy a Google egy új operációs rendszeren dolgozik, ami az Android babérjaira kíván törni. Most forrás arról számolt be, hogy a Google lassan 2 éve és közel 100 szakemberrel fejleszti az új rendszert a háttérben. Ha a Google célja valóban az, hogy leváltsa az Androidot, akkor a világ legelterjedtebb rendszerének napjai meg vannak számlálva.

A jelentés szerint az új rendszert olyan alapokra fektették, ami még inkább támogatja majd a mesterséges intelligenciát és a beszédfelismerést. Ez még nem jelenti azt, hogy az elmúlt években egyre nagyobb teret hódító mesterséges intelligencia nem fog beköltözni androidos készülékeinkre, de a jövő már nem az Android, hanem a Fuchsia. Az új rendszer architektúrája szakít a Linux-szal, helyette a Zircon mikronmagot használ, ami ugyan kompatibilitási problémát okoz majd a régi eszközök esetében, viszont az újak körében sokkal nagyobb támogatást nyújt, és akár közvetlen a Google frissítheti a rendszert, így nem kell megvárni a hosszú és olykor reménytelen frissítési hullámot az egyes gyártók körében.

Arról szóló információk nem állnak rendelkezésre, hogy a keresőóriás mikor mutatja be nyilvánosság előtt a rendszert, és a fejlesztők mikor kapják kézhez az első SDK-t, az úgynevezett fejlesztői csomagot az operációs rendszerhez, de talán a 2019-es Google I/O konferencián erre is kitérnek majd.

Még több a témában...

A Castlevania: Symphony of the Night már mobilon is játszható

Fonyódi Dávid

Magyarországon is elérhető az Xbox streaming szolgáltatása

Fonyódi Dávid

Stadia vs xCloud

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat