x
Filmek

A Godzilla II. – A szörnyek királya rendezője egy Bosszúállók crossovert szeretne

Ti el tudnátok képzelni egy olyan filmet, amelyben a Föld legnagyobb hősei, a Bosszúállók és A szörnyek királya közös filmben szerepel?

A Godzilla II. – A szörnyek királya rendezője egy Bosszúállók crossovert szeretne
  • Publishedmárcius 24, 2019

Ti el tudnátok képzelni egy olyan filmet, amelyben a Föld legnagyobb hősei, a Bosszúállók és A szörnyek királya közös filmben szerepel?

Légből kapott ötletnek tűnhet elsőre a két franchise összeeresztése, de volt már rá példa a múltban. Egészen a ’70-es évekig kell visszamennünk a múltba, amikor is a Marvel megvásárolt a Godzilla képregénysorozatok licensz jogát, majd rövid időn belül egy 24 számból álló képregényt is kiadtak Godzillához, így egy rövid időre is, de Godzilla is a Marvel univerzumban érezhette magát.

Habár a képregényekben Godzillát nem a jók oldalán tüntették fel, hiszen Godzillát a hősökkel szemben állították fel, köztük a Fantasztikus Négyes, a Bajnokok, Devil Dinosaur és Moon-boy, és természetesen a Bosszúállók ellen is élet-halál harcot vívott. Ez az utolsó találkozás, ami felkeltette a Godzilla II. – A szörnyek királya rendezőjének figyelmét, ugyanis Michael Dougherty egy crossovert szeretne készíteni a Bosszúállókkal.

Dougherty direktor közösségi falán megosztott egy képet a Marvel-féle Godzilla képregény 23. számáról, amelyben üzent a Marvel Studios vezetőinek, hogy ő bizony nyitott lenne egy közös filmre.

Ez a film egy jobb világot teremthetne.

A crossover elkészítésének legfőbb akadályát az jelenti, hogy jelenleg két különálló stúdió birtokában vannak a jogok. Míg a Disney birtokolja a Marvel karakterek jogát, addig a Warner Bros. és a Legendary közösen tett szert Godzillára. Természetesen a közelmúltban láttunk példát arra is, ahogy két stúdió egy film kedvéért megegyezett a jogokról, hiszen a Sony Pictures és a Marvel Studios közösen rendezett Pókember-filmet, sőt, a Sony a falmászót még a Bosszúállókra is kölcsönadta. Ti eltudnátok képzelni egy ilyen csatát a mozivásznon?

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.