Főoldal Filmek A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! lehet az MCU egyik leghosszabb filmje
Filmek

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! lehet az MCU egyik leghosszabb filmje

A történet összetettsége alapján erre szükség is lesz.

373
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Kiszivároghatott Ryan Coogler várva várt folytatásának lehetséges játékideje, és bizony ez lehet a Marvel Studios egyik leghosszabb filmje. A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! bemutatója egy karnyújtásnyira van, ez lesz a 2022-es év utolsó szuperhős blockbustere, miután a Warner Bros. Discovery eltolta a Shazam! Az istenek haragja bemutatóját decemberről.

Azután, hogy az Örökkévalók tavaly novemberben negatív kritikákat kapott, a jelek szerint a Marvel Studios prioritásként kezeli, hogy csökkentse a filmjei játékidejét. Nincs azzal semmi baj, ha a rövidebb játékidőknek köszönhetően a történet eseménydúsabb lesz, viszont a Doctor Strange az őrület multiverzumában és a Thor: Szerelem és mennydörgés túl rövidnek bizonyultak, így egyes karakterek nem tudtak kibontakozni emiatt.

Egyesek úgy gondolják, hogy a Disney vezérigazgatója, Bob Chapek a felelős ezért, mivel a stúdió profitját növelni szeretné ezzel a lépéssel (a rövidebb játékidő azt jelenti, hogy egy filmet többször lehet játszani egy nap a filmvásznon). De egészen más a helyzet most, mivel egy friss szivárogtatás szerint nem spórolnak a játékidővel a stúdió legújabb filmjénél.

A Cineplex listája szerint a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! 2 óra 41 perces lesz. Hosszabb lesz, mint az Örökkévalók, a Pókember: Nincs hazaút, és a Bosszúállók: Végjáték után ez lesz a Marvel Studios második leghosszabb filmje.

Bizonyos értelemben indokolt is lehet a hosszabb játékidő, mivel a folytatásnak választ kell adni, mi történt T’Challa királlyal, illetve a Namor, a Torpedó bemutatására is szentelni kell bőven időt, hogy a történet kerek legyen, és megismerjük a főgonosz szándékait. Természetesen hivatalosan a stúdió még nem erősítette ezt meg, erre legkorábban jövő héten hétfőn kerülhet sor, amikor megnyitják a jegyértékesítést.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események