Főoldal Sorozatok A Fekete Párduc új animációs sorozatában elénk tárul majd Vakanda történelme
Sorozatok

A Fekete Párduc új animációs sorozatában elénk tárul majd Vakanda történelme

Az Eyes of Wakanda című sorozat megannyi harcos szemszögén keresztül mutatja majd be Vakanda történelmének különböző szakaszait.

366
ws Rebo boritok 231213 073043
Forrás: Marvel Studios

A Marvel még 2020 környékén hintette el, hogy a Mi lenne, ha…? (What If…?) széria mellett készülőben van több animációs szuperhősös projekt is, melyek közül az egyik egy akkor még cím nélküli Fekete Párduc-sorozat volt. Egy a Mi lenne, ha…? december 22-én kezdődő második évadának kapcsán tartott vetítésen Brad Winderbaum, a Marvel animációs projekt-felelőse felfedte e sorozat címét és rövid szinopszisát is.

Ezek szerint az Eyes of Wakanda nem egy Fekete Párducra fog fókuszálni, hanem olyan vakandai harcosokat követ majd a világban, akiket vibránium ereklyék begyűjtésével bíztak meg az idők során. A széria fejlesztésében az első két Fekete Párduc filmet is dirigáló Ryan Coogler is részt vesz, és elvileg szerves részét fogja képezni az univerzumnak és a kánonnak is.

Az Eyes of Wakanda mellett két projekt szerepelt még a bemutatóban: az egyik az X-Men ‘97, a másik pedig a Your Friendly Neighborhood Spider-Man, korábban Spider-Man: Freshmen Year című széria volt. Előbbi az X-Men: The Animated Series (1992-97) felélesztése és egyben folytatása lesz, a történet ott fogja felvenni a fonalat ahol annak idején elhagyták, ráadásul többségében az eredeti szereplőkkel. A sorozat valamikor 2024 elejére várható és tíz epizódból fog állni. Utóbbi, vagyis a Your Friendly Neighborhood Spider-Man pedig jelenleg 2024. november 2-ára van kitűzve, bár ezt nem erősítették meg. A szintén régen belengetett Marvel Zombiesról azonban egyáltalán nem esett szó.

Coogler egyébként jelenleg több Fekete Párduc-projekten is dolgozik, ilyen például az Ironheart című minisorozat, mely a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmben megismert Riri Williams, vagyis Vasszív karaktere köré épül majd hat epizóddal. Az élőszereplős szériának idén ősszel kellett volna megjelennie és bár a forgatásokat elvileg tavaly befejezték, mégis ismeretlen dátumra tolták a premiert. Azt is megerősítették, hogy jövőre tényleg csak a Deadpool 3-at láthatjuk a mozivásznakon, míg streamingen az Echo, illetve az Agatha: Darkhold Diaries szériák tartják majd az élőszereplős frontot.

Screenshot 2023 11 29 at 10.38.54 AM 1200x675 49
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.