Wide Screen
Image default
Filmek

A Fekete Párduc csak a kezdet volt, nagyobb változás vár a Marvel Moziverzumra

Kevin Feige producer arról beszélt, hogy a Marvel Moziverzumra nagyobb változás vár a jövőben, és a Fekete Párduc csak a kezdet volt.

Kevin Feige producer arról beszélt, hogy a Marvel Moziverzumra nagyobb változás vár a jövőben, és a Fekete Párduc csak a kezdet volt.

A Marvel Studios elnöke elárulta, hogy a Marvel Moziverzum sokszínűsége „jobb” és „izgalmasabb” történeteket eredményez majd a jövőbe, s a Fekete Párduc csak a jéghegy csúcsa volt. Feige az év utolsó napjain arról beszélt egy podcast adásban, hogy a Fekete Párduc során fontos szempont volt, hogy főként színes bőrű színészekből álljon össze a stáb. A siker pedig arra ösztönzi a stúdiót a jövőben, hogy kövessék ezt a még alig kitaposott ösvényt.

Abszolút. Néha az emberek közvetlenül feltették a kérdést, hogy „A [Fekete] Párduc egyszeri volt?” A fogadtatás szempontjából a válasz nem, ez a kezdet. A kidolgozása, ahogy megcsináltuk a filmet, csak arra ösztönöz, hogy folytassuk az irányt. Láttátok a filmet, azt, hogy az élménye hihetetlen volt. Ez a film nyilvánvalóan nem lett volna az, ami, ha mindenki az asztal körül ülők közül úgy nézett volna ki, mint én, vagy te, és ez valójában igaz minden filmre.

A Fekete Párduc forradalmi és a fekete kultúra úttörő diadalmának számít, egyedülálló volt témájában és mondanivalójában is. Ezekkel az elemekkel korábban egyik hollywoodi mainstream mozi sem foglalkozott, a Marvel Moziverzum elmúlt 10 évéről már nem is beszélve. Végül a siker óriási lett, s a stúdió egyik legsikeresebb alkotásáról beszélünk, az Egyesült Államokban 22 millió dollárral még a Végtelen háborút is megelőzte.

Ahogy a Marvel Studios felnőtt, úgy a kreatív csapatunk is együtt nőt vele. A csapat felét férfiak, a másik felét nők teszik ki, és ezt házon belül megpróbáljuk növelni és népszerűsíteni, szinte mindenki, aki körülöttem dolgozik már sok-sok éve itt van, és akik az elmúlt filmeket készítették, ők most a következő filmeken dolgoznak. Ha hangot adsz a különbözőségnek, akkor jobb és izgalmasabb történeteket kapsz, miközben meglepőbb sztorival találod szembe magad, és ez az, ami nagyon, nagyon fontos számunkra.

Kevin Feige

A jövőbe tekintve a Marvel Kapitány ebből a szempontból megint egy új dolgot jelent a stúdió életében, hiszen korábban még nem készült önálló női szuperhősfilm a Marvelnél. Brie Larson által vezetett Carol Danvers lesz az első ilyen. A film abból a szempontból is kilóg a sorból, hogy Anna Boden női rendező Ryan Fleck társrendezővel állt a kamerák túloldalán. Nem szabad megfeledkeznünk a Fekete Özvegy szóló filmjéről sem, illetve a The Eternals-ról sem, amik szintén női rendezőkkel az élén készülnek. A Bosszúállók: Végjáték egy új fejezetet nyit a Marvel Moziverzum történetében, ami sokkal színesebb jövőt vetít előre.

Még több a témában...

James Mangold elárulta, Farkas melyik ruhadarabját soha nem vette fel Hugh Jackman

Kévés Bence Mihály

Simon Kinberg a Marvelnek udvarol, hogy X-Men-filmet készítsen a Marvel Moziverzum színe alatt

Kévés Bence Mihály

A Bosszúállók: Végjáték legédesebb szereplője optimista a visszatéréssel kapcsolatban

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat