Főoldal Filmek A Fekete Párduc 2. eredeti története a Bosszúállók: Végjáték eseményeire koncentrált
Filmek

A Fekete Párduc 2. eredeti története a Bosszúállók: Végjáték eseményeire koncentrált

A gyász központi témája volt az eredeti forgatókönyvnek is.

153
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Mielőtt Chadwick Boseman halála után átírták volna a sztorit, a Fekete Párduc folytatása a Bosszúállók: Végjáték eseményeire koncentrált volna. Az Inverse-nek adott interjújában a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! rendezője és forgatókönyvírója, Ryan Coogler elmesélte, hogy bár a történet Boseman halála miatt változott, de a folytatás eredeti forgatókönyve is a gyászról szólt volna.

A forgatókönyv a Bosszúállók: Végtelen háború és a Végjáték következményeire fókuszált volna, Thanos tettére összpontosított volna, amikor az Őrült Titán egy csettintéssel eltörölte az élőlények felét. A két Bosszúállók-film között eltelt öt év gyászáról szólt volna, azonban ezt át kellett írni, és T’Challa király halálát gyászolják.

A hangvétel hasonló lett volna. A karakter az időveszteséget gyászolta volna, tudod, hogy öt évnyi távollét után tér vissza. Egy olyan emberként, aki nagy felelősséggel tartozik mindenkiért, visszatérni egy kényszerű ötéves távollét után, ez volt az, amivel a film foglalkozott. Gyászolta az időt, amit már nem kaphatott vissza. A gyász nagy szerepet játszott benne.

Ryan Coogler

Boseman halála után Coogler Joe Robert Cole társ-forgatókönyvíróval átírta a filmet, hogy más karakterek kerüljenek a középpontba, de azon nem változtattak semmit, hogy Namor, a Torpedó antagonistaként már az eredeti forgatókönyvben is szerepelt. “Ki volt a főszereplő, a főszereplő hibái, a főszereplő útja, amivel a főszereplőnek meg kellett küzdenie, mindezeknek meg kellett változtatni, mivel elvesztettük őt, és a döntéseket, amelyeket a továbblépéssel kapcsolatban hoztunk” – mondja Coogler.

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! november 10-én jön ki a mozikba, amiben Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Winston Duke és Angela Bassett az első filmben játszott szerepeit játssza újra. Az új szereplők között szerepel Tenoch Huerta mint Namor és Dominique Thorne mint Riri Williams/Vasszív.

Ryan Coogler
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool 3.
Filmek

A Deadpool 3. forgatási fotóján lefejezték az egyik visszatérő X-Ment

Egy visszatérő X-Men látható a Deadpool 3. forgatási fotóján, akit szó szerint...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.

Pókember: Idegenben
Filmek

Tom Holland csak akkor fog újra Pókembert játszani, ha megéri visszatérni

Nyomós ok kell azért, hogy elkészüljön a Pókember 4.