Főoldal Filmek A Doctor Strange az őrület multiverzumában egy sötétebb alternatív befejezést is kaphatott volna
Filmek

A Doctor Strange az őrület multiverzumában egy sötétebb alternatív befejezést is kaphatott volna

Egy sötétebb befejezést is kaphatott volna a film.

401
Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Doctor Strange az őrület multiverzumában című film egy elég sötét fordulattal zárul: Strange a film végére a Darkhold áldozatává válik. De lehetett volna sokkal rosszabb is befejezést. A film audiokommentárja során Michael Waldron forgatókönyvíró elárulta, hogy Doctor Strange-re eredetileg sokkal sötétebb várt a film végén.

Ebben az alternatív befejezésben Strange látogatást tesz egy másik, titokzatosabb univerzumba, ahol találkozik saját maga egy kiforgatott változatával, a Sinister Strange néven ismert illetővel, aki alaposan elsajátította a sötét mágiát. Waldron szerint ezt úgy kellett volna elképzelni, mintha Sinister Strange helyet cserélhetett volna a 616-os Doctor Strange varázslóval.

Strange csapdába esik abban az [ellenséges] univerzumban. Aztán [Sinister Strange] megfordul, és kinyílik a harmadik szem.

Michael Waldron

Ha ez nem lenne elég kísérteties, a váratlan fordulat alatt Vincent Price ikonikus nevetését hallhattuk volna. Ezeket végül elvetették a készítők, helyette azt láthattuk, ahogy Doctor Strange térdre rogy New York utcáján miközben megjelent a harmadik szem a homlokán.

Ahogy Wong mondja: ‘Arra használtad a Darkholdot, hogy megszálld a saját holttestedet’. Biztosan lesz valami következménye. Ez egy kis utalás lett volna [Sam Raimi rendező] régi Evil Dead – Gonosz halott című filmjére… vagy csak arra, hogy ‘Ó, Istenem, a dolgok rosszul végződtek a végén’. Szóval, igen. Meglátjuk, mit jelent mindez Stephen számára.

Michael Waldron

Egy stáblista utáni jelenetből okosabbak lettünk, amikor Charlize Theron által alakított Clea felkereste a Titkos tanok mesterét. A képregényekben ő Dormammu unokahúga, a démoni lény, akivel Strange az első részben találkozott a Sötét Dimenzióban. Dormammuval ellentétben ő viszont nem rossz, erejét jóra használja, és gyakran randizott Clea és Strange – noha kapcsolatuk nem tartott sokáig.

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események