Disney+

A Disney+ tartalma induláskor kevesebb, mint a Netflix 20%-a lesz

Novemberben indul a Disney saját streamingszolgáltatása, a Disney+ platform, ami több saját gyártású sorozatnak ad majd otthon a jövőben.

Novemberben indul a Disney saját streamingszolgáltatása, a Disney+ platform, ami több saját gyártású sorozatnak ad majd otthon a jövőben.

Újabb részletek derültek ki a Disney+ streamingszolgáltatásról, miszerint a The Walt Disney vállalat nem a mennyiségre helyezi a hangsúlyt, hanem a minőségre. Egy friss felmérés alapján ugyanis a Disney+ kínálata nem veszi majd fel a versenyt a streaming platformok királyával, a Netflix-szel, hiszen annak tartalmának kevesebb, mint a 20%-ával fog rendelkezni a mikiegeres felület – legalábbis az indulást követően.

Napjainkban egyre népszerűbbé válnak az olyan streamingszolgáltatások, mint a Netflix, éppen ezért a versenybe több szolgáltató is elindította már saját platformját, köztük az HBO, az Amazon, a Hulu és a CBS All Access is szolgáltat már műsorokat, így amennyiben a Disney szeretné megtartani dominanciáját Hollywoodban, elkerülhetetlen volt, hogy saját platformmal álljon elő 2019-ban.

A Variety értesülései szerint a Disney+ a Netflix TV-katalógusának mindössze 16%-át fogja elindítani az Egyesült Államokban, míg filmkínálatának pusztán 12,5 %-át teszi ki 2019-ben. Bob Iger, a Disney elnök vezérigazgatója korábban elárulta, hogy első éveiben 1 milliárd dollárt szánnak a Disney+ fejlesztésére, ám 2024-re a büdzsét szeretnék megemelni 2,5 milliárd dollárra.

Első körökben olyan saját készítésű minisorozatok kapnak helyet a Disney+ felületén, mint az első élőszereplős Star Wars-sorozat, a The Mandalorian, vagy a Marvel Studios minisorozatai, a Skarlát boszorkány és Vízió közös sorozata, de Sólyom és Bucky, illetve Loki is saját sorozatot kap a képernyőn, melyben olyan történeteket mesélnek majd el nekünk, amikre nem jutott volna idő a filmvásznon.

A Disney+ november 12-én indul az USA-ban, és egy hónapért mindössze 6 dollár és 99 centet kérnek majd, egy éves előfizetés ára pedig 69 dollár 99 cent lesz. Sajnos azonban a szolgáltatás először csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, 2019 év végéig számos európai országban is megjelenik, de a teljes világot csak 2021 év végére fogják lefedni.

Total
14
Shares
Previous Article
Star Wars

Újabb főkarakter térhet vissza a Star Wars: The Rise of Skywalker részben

Next Article

JÁTÉKTESZT: The Elder Scrolls: Blades

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!