Főoldal Filmek A Disney+ megjelenéssel megpróbálták kijavítani a Thor: Szerelem és mennydörgés legnevetségesebb VFX-jelenetét
Filmek

A Disney+ megjelenéssel megpróbálták kijavítani a Thor: Szerelem és mennydörgés legnevetségesebb VFX-jelenetét

Ez az apró javítás változtat bármit is a dolgokon?

417
Thor: Szerelem és mennydörgés
Forrás: Marvel Studios

A Disney+ Day alkalmával a mai napon már online is elérhet a Thor: Szerelem és mennydörgés című film a Disney+ streaming szolgáltatón, és ezzel a megjelenéssel ezzel együtt egy kísérletet tettek arra, hogy a Marvel-film egyik legnevetségesebb VFX-jelenetét kijavítsák.

A Marvel Studios Thor-sorozatának negyedik része vegyes reakcióban részesült a rajongók és a kritikusok oldaláról, Taika Waititi komédiázása a Chris Hemsworth által alakított mennydörgés istenéről vitákat váltott ki. A filmnek azonban volt egy másik olyan aspektusa, ami felbosszantott sok rajongót. Az egyik jelenet vizuális effektusait kritizálták nagyon sokan, hogy milyen nevetségesre sikerült megoldani.

A Marvel Studios megragadta az alkalmat, hogy reagáljon a rajongók visszajelzéseire, és a jelek szerint a Disney+ megjelenéssel együtt módosította a filmnek azt a jelenetét, azonban a rajongókat nem sikerült meggyőzni ezzel az új jelenetsorral sem. Arról a jelenetről van szó, amiben Thorral kapcsolatba lép Axl.

Axl Idris Elba által alakított Heimdall fia, aki még a Bosszúállók: Végtelen háború elején meghal. A Szerelem és mennydörgés egyik jelenetében a fiatal asgardi felkeresi Thort, miután az isteni mészáros, Gorr elrabolta őt a gyerekekkel, s fogva tartja őket. Axl lebegő fejként jelenik meg a mennydörgés istene előtt, ami sokaknál kiverte a biztosítékot.

A film eredeti vágásában látható vizuális effektussal a rajongók nem voltak kiegyezve, szerintük ugyanis meglepően olcsó trükköt alkalmazott a Marvel Studios a film költségvetéséhez képest. Ezen próbáltak meg finomítani, s javítani utólag, de az átdolgozott változatot is hasonló kritika érte.

Mindez azután történt, hogy Taika Waititi korábban már kapott kritikát a Szerelem és mennydörgés VFX-je miatt, amiben az általa játszott Korgot sérelmezték a rajongók. Rosszul jött mindez a stúdiónak, ugyanis a közelmúltban több korábbi VFX-művész is szót adott a stúdiónál uralkodó munkakörülménynek, mennyire stresszes a légkör és kíméletlen munkakörülmények között dolgoznak.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események