Wide Screen
Image default
Filmek

A Disney már 2009 előtt felvásárolta volna a Marvelt, de a vezetők tiltakoztak, mert szerintük túl merész volt a Marvel

Bob Iger könyvében sok más mellett arról is beszélt, hogy a Disney már 2009 előtt felvásárolta volna a Marvelt, azonban a befektetők leszavazták, mert szerintük rontott volna a Disney márkán.

Bob Iger, a Disney jelenlegi elnök-vezérigazgatója 2005-ben lett kinevezve a vállalat élére Michael Eisner után. Alig négy évvel később a Disney megvásárolta a Marvel Entertainment céget, s lehetővé vált a Marvel Studios előtt, hogy olyan filmeket készítsen, mint A galaxis őrzői, a Fekete Párduc, a Marvel Kapitány, a Bosszúállók és még sorolhatnánk a valaha volt legnagyobb filmes univerzum tagjait, ami jelenleg 22 filmet számlál.

A Marvel Studios sikert sikerre halmozott az elmúlt 11 évben, összesen 18 milliárd dollárt hozott a Disneynek, ami összehasonlítva a 4,24 milliárd dolláros vételárral elenyésző, és alighanem a Disney egyik legjobb befektetése volt, amikor megvásárolták a Marvel Entertainment szórakoztató vállalatot. Bob Iger könyve után ez azért annyira meglepő, hiszen a kezdetben a Disney nem akarta, hogy az üzlet létrejöjjön, mert a Walt Disney Company emberei biztosak voltak abban, hogy a Marvel karakterei rontanak a Disney márkanév megítélésén.

Michaelllel való közös munkám elején részt vettem egy ülésen, ahol felvetette a Marvel felvásárlásának gondolatát. Az asztalnál ülő vezetők tiltakoztak. Azt mondták, hogy a Marvel túl merész, és ez ront a Disney márkanéven. Abban az időben volt egy feltételezés – belül, a bizottság tagjai között – hogy a Disney az egyedülálló monolitikus márka, és minden üzletünk a Disney esernyője alatt létezik. Úgy éreztem, hogy Michael jobban tudta, de bármilyen negatív reakció a márkára, vagy javaslat arra utal, hogy nem sikerült jól kezelni, amit személyesen átvett.

Bob Iger látta a Marvelben rejlő potenciált, azonban addig kevésnek bizonyult, míg nem vette kezébe a cég sorsát és irányítását. Ha Iger nem vette volna komolyan a Marvel Entertainment céget, akkor most nem a világ egyik legnagyobb franchise-áról beszélnénk, ugyanakkor érdekes elgondolkodni azon is, hogy miként alakult volna a Marvel Moziverzum jövője, kik kapták volna a főszerepeket, ha a Disney előbb vásárolja fel a Marvelt.

Még több a témában...

Több Disney film is új premierdátumot kapott, köztük a Mulan, a Dzsungeltúra és az Indiana Jones 5.

Kévés Bence Mihály

Premierdátumot kapott a Fekete Özvegy-film, és borult a teljes 4. fázis menetrendje

Kévés Bence Mihály

KRITIKA: Thor: Sötét világ

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat