Főoldal Filmek A Disney leállította volna az alkotások 4K Ultra HD fizikai gyártását?
Filmek

A Disney leállította volna az alkotások 4K Ultra HD fizikai gyártását?

A Disney csak a digitális platformra erősít.

675
Ellen Ripley

Sokan megörültek, hogy talán a Disney újra kiadja majd a klasszikus alkotásokat, ám ezúttal már feljavított 4K Ultra HD minőségben, azaz napjaink legjobb minőségében nézhetjük újra a filmeket az otthon melegében. Most azonban a Slash Film arról értesült, hogy a mikiegeres cég leállította a produkciók gyártását, és fizikai formában nem fogja kiadni ezeket a filmeket, beleértve a 20th Century Studios alkotásait sem.

A lap a The Digital Bits jelentésére hivatkozva azt állítja, hogy a Disney nem tervez új 4K Ultra HD megjelenéssel az újonnan megszerzett címek esetében. Egy ilyen szomorú lépés hátterében csak az húzódhat meg, hogy így szeretnének minél több embert rávenni, hogy fizessenek elő a Disney+ streamingszolgáltatóra, ahol természetesen UHD minőségben is fellelhetők lesznek ezek a filmek. Fontos leszögeznünk, hogy ez a döntés nem érinti a Disney Pixar, a Star Wars és a Marvel Studios alkotásait, melyek meg fognak jelenni lemezes formában is.

Sokkoló lehet ez a hír most a fizikai kópiákat kedvelő rajongóknak, különösen azoknak, akik éveken át várják a 20th Century Fox legendás klasszikusait 4K-ban. Erről azonban le kell mondaniuk, legalábbis lemezes kiadásban, hiszen a nagy filmek, mint a Harcosok klubja, a Francia kapcsolat és a Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán nagyszabású kultfilmek csak digitálisan lesznek elérhetők majd 4K Ultra HD minőségben.

Ennek ellenére a stúdió nem vetette el teljesen, hogy James Cameron legendás alkotásai, A bolygó neve: Halál, az Avatar, a True Lies – Két tűz között vagy A mélység titka mégis megjelenjen majd fizikai adathordozón, mivel a filmrendező hatalmas sci-fi paradicsom folytatásain dolgozik a Disneynél. Az Avatar folytatások büdzséje az egymilliárd dollárt is meghaladja.

Avatar
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Walt Disney Studios
Filmek

Meghackelték a Disney-t, összesen 1 TB adatot loptak el

Már szivárogtatják a Disney-től ellopott adatokat.

Az ördög Pradát visel
Filmek

A Disney elkészíti Az ördög Pradát visel folytatását

Visszatérhetünk Meryl Streep oldalán a divat világába.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.