Wide Screen
Image default
Filmek

A Disney leállította volna az alkotások 4K Ultra HD fizikai gyártását?

A Disney csak a digitális platformra erősít.

Sokan megörültek, hogy talán a Disney újra kiadja majd a klasszikus alkotásokat, ám ezúttal már feljavított 4K Ultra HD minőségben, azaz napjaink legjobb minőségében nézhetjük újra a filmeket az otthon melegében. Most azonban a Slash Film arról értesült, hogy a mikiegeres cég leállította a produkciók gyártását, és fizikai formában nem fogja kiadni ezeket a filmeket, beleértve a 20th Century Studios alkotásait sem.

A lap a The Digital Bits jelentésére hivatkozva azt állítja, hogy a Disney nem tervez új 4K Ultra HD megjelenéssel az újonnan megszerzett címek esetében. Egy ilyen szomorú lépés hátterében csak az húzódhat meg, hogy így szeretnének minél több embert rávenni, hogy fizessenek elő a Disney+ streamingszolgáltatóra, ahol természetesen UHD minőségben is fellelhetők lesznek ezek a filmek. Fontos leszögeznünk, hogy ez a döntés nem érinti a Disney Pixar, a Star Wars és a Marvel Studios alkotásait, melyek meg fognak jelenni lemezes formában is.

Sokkoló lehet ez a hír most a fizikai kópiákat kedvelő rajongóknak, különösen azoknak, akik éveken át várják a 20th Century Fox legendás klasszikusait 4K-ban. Erről azonban le kell mondaniuk, legalábbis lemezes kiadásban, hiszen a nagy filmek, mint a Harcosok klubja, a Francia kapcsolat és a Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán nagyszabású kultfilmek csak digitálisan lesznek elérhetők majd 4K Ultra HD minőségben.

Ennek ellenére a stúdió nem vetette el teljesen, hogy James Cameron legendás alkotásai, A bolygó neve: Halál, az Avatar, a True Lies – Két tűz között vagy A mélység titka mégis megjelenjen majd fizikai adathordozón, mivel a filmrendező hatalmas sci-fi paradicsom folytatásain dolgozik a Disneynél. Az Avatar folytatások büdzséje az egymilliárd dollárt is meghaladja.

Avatar

Még több a témában...

Megvan, hogy ki játszhatja Csingilinget a legújabb Pán Péter élőszereplős Disney feldolgozásban

Vigh Martin

Ewan McGregor az Obi-Wan Kenobi-sorozatról beszélt, annak hosszáról és a forgatás időpontjáról

Kévés Bence Mihály

KRITIKA: Mulan

Orosz Ferenc

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat