Főoldal Filmek A Disney korábbi vezérigazgatója, Alan Horn tanácsadó szerepét tölti be a Warner Bros. Discovery-nél
Filmek

A Disney korábbi vezérigazgatója, Alan Horn tanácsadó szerepét tölti be a Warner Bros. Discovery-nél

Alan Horn tavaly ment nyugdíjba a Disneytől.

50
Alan Horn

A Walt Disney Studios korábbi elnöke és CCO-ja, Alan Horn a Warner Bros. Discoverynál folytatja, mint David Zaslav vezérigazgató tanácsadója. A Warner Bros. és a Discovery év eleji fúziójának lezárását követően az új vállalat szigorú átszervezési folyamatba kezdett, ami nagyban érinti a filmgyártást is, célul pedig az újragondolást tűzték ki.

Ennek egyik lépcsőfoka, hogy Alan Horn visszatért a nyugdíjból tanácsadói szerepkörben a Warner Bros. Discovery “átmeneti időszakában”. A hollywoodi veterán a vállalat rendelkezésére bocsátja szakértelmét, hogy kialakítsák új stratégiájukat a jövőre nézve. A The Wrap által megosztott feljegyzésben David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója “hazatérésként” említi Alan Horn kinevezését, utalva itt arra, hogy karrierje elején a Warner Bros. operatív igazgatójaként dolgozott.

A közleményben, amelyben bejelentették Alan Horn kinevezését a Warner Bros. Discovery vezető tanácsadójává, David Zaslav így fogalmazott:

Az elmúlt hat hónapban szerencsém volt Alan-nel együtt tölteni az időt. Nagylelkű és rendkívül segítőkész volt velem, és beszélgetéseinkből rengeteget tanultam az üzletről. Nem is lehetnék izgatottabb, hogy a filmes üzletágunk átalakítása és a jövőre vonatkozó mozgóképes stratégiánk csiszolása során továbbra is hasznosíthatom Horn gondolkodását, szakértelmét és kiváló ösztöneit. És tudom, hogy Mike [De Luca] és Pam [Abdy] ugyanilyen izgatottan várja, hogy Alan meghallgassa, és hogy hasznosítani tudja a gazdag tapasztalatát, amelyet egy ilyen jeles pályafutás során szerzett.

David Zaslav

A filmiparban legutóbb Alan Horn a Walt Disney Studios kreatív igazgatójaként dolgozott, ahol korábban elnökként és társelnökként is tevékenykedett. Tavaly októberben Horn bejelentette, hogy visszavonul a Disney-től, és ezzel 50 éves szórakoztatóipari karrierje véget ért.

A Disney-nél töltött ideje alatt Alan Horn felügyelte a Lucasfilm és a 20th Century Fox filmstúdiók felvásárlását is, amelyeknek köszönhetően a Disney olyan jelentős franchise-ok felett vette át az irányítást, mint például a Star Wars, az Indiana Jones és az X-Men.

Warner Bros. Discovery
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Disney
Filmek

A Disney-mesék és filmek valóságos helyszíneinek TOP 30-as listája

Kiadták a TOP 30-as listát, amivel találkozhatták a Disney-mesékben és filmekben.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
Filmek

Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról

Több pletykát is olvasni lehetett a Zsivány Egyes forgatásáról.

Taylor Swift Ryan Reynolds
Filmek

A Deadpool 3. sztárjaival lógott Taylor Swift – már spekulálnak az énekesnő cameójáról

Arról spekulálnak a rajongók, hogy melyik karaktert játszhatja majd Taylor Swift a...