Főoldal Filmek A Disney+ eddigi legjobb premierje lett a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! a Marvel-filmek közül
Filmek

A Disney+ eddigi legjobb premierje lett a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! a Marvel-filmek közül

A Disney+ legnézettebb filmje lett a Fekete Párduc 2., miután megjelent a streamingszolgáltatón.

507
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Múlt héten felkerült a Disney+ könyvtárába a Marvel Studios legutóbbi produkciója is, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! máris megdöntött egy rekordot, és a Marvel-filmek közül az eddigi legjobb premiert tudhatja magáénak Ryan Coogler filmje.

A Fekete Párduc folytatása új rekordot állított fel, miután február 1-jén megjelent a Disney+-on. A Variety beszámolója szerint a Disney+ streamingszolgáltató megosztotta, hogy a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! lett a legnézettebb Marvel-film premier a platformon világszerte, és mindezt az első öt napban streamelt órák alapján számolták ki.

Bár a Disney nem közölt konkrét nézettségi adatokat, amivel alátámaszthatta volna, hogy a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! felülmúlta a Marvel Moziverzum 4. fázisában megjelent valamennyi film bemutatóját a szolgáltatón.

A streaming mellett más rekordokat is döntött a film, többek között az első hétvégén 330 millió dollárral nyitott a jegykasszáknál globálisan. Emellett megdöntötte az észak-amerikai kasszatörténet legmagasabb novemberi nyitóhétvégéjének rekordját is, 180 millió dolláros jegybevétellel kezdett novemberben Ryan Coogler folytatása.

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! összesen öt jelölést kapott az Akadémiától, és az első olyan Marvel-film, ahol a színészi alakítást külön kiemelték. Angela Bassett-et a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölték. Bassett korábban már kapott Oscar-jelölést, de még nem hozta el az aranyszobrot.

Bassett Ramondát alakítja a Fekete Párduc folytatásában – egy olyan karaktert, akinek nemcsak az új uralkodóként betöltött szerepével kell megbirkóznia, hanem fia, T’Challa halálát is fel kell dolgoznia. A filmet az eredeti dal, a smink és frizura, valamint a jelmeztervezés kategóriában is jelöltként szerepel a 95. Oscar-díjátadón.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.