Főoldal Filmek A Die Hard mintájára Daisy Ridley terroristákkal harcol London legnagyobb felhőkarcolóján
Filmek

A Die Hard mintájára Daisy Ridley terroristákkal harcol London legnagyobb felhőkarcolóján

Daisy Ridley leforgatta következő filmjét, amelyben terroristákkal harcol.

551
Star Wars: Skywalker kora

Őszintén szólva meglepő, hogy ilyen sokáig tartott megcsinálni egy ilyen filmet. Sokak szerint az akcióműfaj nagy újítását hozta el a Die Hard, amelyben egy magányos rendőr terroristákkal harcol a felhőkarcolón, miközben szemet gyönyörködtető helyszínek és díszletek tárulnak szemünk elé. Szóval csak idő kérdése volt, hogy valaki készítsen egy ehhez fogható filmet London belvárosában található Shard felhőkarcolóról és annak pazar környékéről.

Most végre megtörténik Daisy Ridley főszereplésével, és Martin Campbell – a 007-es klasszikusok, a James Bond: Aranyszem és a Casino Royale rendezővel az élén. Tisztelegve az épület előtt, Campbell filmje a Cleaner (magyarul a Takarító) címet viseli. Ridley a visszavonult katonából lett ablaktisztítót alakítja a történetben, miközben terroristákkal küzd és leszámol a világ legádázabb vállalatinak képviselőivel. Ja, és a történet nagyrészt 90 emelet magasan, a Shard csillogó üvegfelületén játszódik.

A film forgatása múlt héten befejeződött, ennek alkalmából pedig megosztották az első hivatalos képet a főszereplőről. Ridley egy korábbi interjúban úgy fogalmazott, szokatlan, hogy egy nőt így megverjenek, nagyon intenzív volt a forgatás. Nem kímélték egymást, zúzódásokkal volt tele a nap végére. Jobban megviselte a Cleaner forgatása, mintha beutazta volna a galaxist nyomában a sötét erőkkel.

A filmhez kiadott rövid ismertető szerint “a mai Londonban játszódó, időszerű akció-thrillerben radikális aktivisták elfoglalják egy energiacég éves gáláját a Shardban – Nyugat-Európa legmagasabb felhőkarcolójában -, és 300 túszt ejtenek, hogy leleplezzék a házigazdák korrupcióját. Az igazságos ügy csak elterelés, hiszen egy buzgó szélsőséges kész mindenkit megölni az épületben, hogy anarchista üzenetét továbbítsa a világnak. Egy volt katonából lett ablaktisztítóra, Joey Locke-ra (Daisy Ridley) hárul a feladat, hogy – 90 emelet magasan, az épület külső oldalán felfüggesztve – megmentse a bent rekedteket és elkapja a gyilkosokat, miközben a korrupt energiamogulokat is bíróság elé állítsa.”

A film még nem kapott hivatalos megjelenési dátumot, valamikor 2024-ben mutatják be a mozikban.

Cleaner
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

4 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...