Főoldal Filmek A Démonok között 3. legújabb fotói minden korábbinál sötétebb, természetfeletti horrort víziónál
Filmek

A Démonok között 3. legújabb fotói minden korábbinál sötétebb, természetfeletti horrort víziónál

Minden korábbi résznél sötétebb lesz a harmadik rész.

308
Démonok között
Forrás: Warner Bros.

A zsáner egyik legfiatalabb és legnagyobb tehetségéhez, James Wan nevéhez fűződik a Démonok között filmes univerzum. Még 2013-ban mutatták be az első részt, majd három évvel később jött a folytatás, idén pedig követi az újabb, miközben az eltelt évek alatt több spin-off film is készült az univerzumban. De még mielőtt megkapnánk az első előzetest, néhány új jelenetképet osztottak meg a rajongókkal.

A rendező le sem tagadhatná, hogy milyen mély benyomást keltett benne az 1973-as Az ördögűző, hiszen az első jelenetek, képek és beszámolók szerint a franchise soron következő része gazdagon merít ebből az alkotásból. Sőt, az amerikai IGN-en keresztül bemutatott képek egyike is szinte a klasszikus horrorfilmet idézi, és Az ördög kényszerített alcím is erre utal. Démonok között 3. több szempontból is más lesz az előző részektől, részben azért, mert végre elhagyjuk a kísértet járta házat, de a film tónusa is megújul. Sokkal sötétebb képi világgal készült a film, és itt nem feltétlenül a filterezésre kell gondolni.

Az új rész legnagyobb újítása, hogy valós eseményt dolgoz fel. 1981-ben Arne Cheyenne Johnson – akit Ruairi O’Connor alakít a filmben – megölte a főbérlőjét, majd a tárgyaláson azt állította, hogy nem volt tudatában a gyilkosság alatt, mert testét megszállta az ördög. Az esetben Ed – akit a filmben Patrick Wilson alakít – és Lorraine – a filmben Vera Farmiga játszik – nyomoztak. Lényegében az alapsztori változatlan a korábbi részekhez képest, ezúttal is természetfeletti dolgok után nyomoz a Warren házaspár, azzal a csavarral, hogy nemcsak a démon ellen harcolnak, hanem komoly megpróbáltatásokon mennek keresztül a főhősök is.

A bejelentést követően, amikor kiderült, hogy megtörtént eseményt dolgoznak fel, sok rajongóban megfogalmazódott a kérdést, miként tudnak majd ebből a drámából olyan sztorit kihozni, ami beleillik majd az eddig felépített univerzumban. Erre a kérdésre Michael Chaves rendező elmondta, hogy ezúttal egy olyan gonosszal kerülnek szembe a főhősök, amivel még nem volt dolguk a franchise korábbi részeiben. A sok démon után maga az Ördög is megjelenik.

A Démonok között: Az ördög kényszerített amerikai bemutatójára június 4-én kerül sor a mozikban és természetesen az HBO Maxon, itthon pedig egy nappal korábban, már június 3-án jegyet válthatunk a filmre a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmkritikák

Aquaman és az Elveszett Királyság kritika

Látványban előrelépés, történetben gyengébb lett az Aquaman folytatása.

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmek

Horrorelemekben és vízi zombikban is gazdag lesz az Aquaman és az Elveszett Királyság

James Wan visszatér a gyökerekhez az Aquaman és az Elveszett Királyság kamerái...

Aquaman és az elveszett királyság
Filmek

James Wan tisztázta az Aquaman és Elveszett Királyság újraforgatása körüli pletykákat

Tényleg csak a sajtó verte nagydobra, hogy baj van az Aquaman folytatásával?