Close


Közelgő események

Filmek

A Démonok között 3. legújabb fotói minden korábbinál sötétebb, természetfeletti horrort víziónál

Minden korábbi résznél sötétebb lesz a harmadik rész.

A Démonok között 3. legújabb fotói minden korábbinál sötétebb, természetfeletti horrort víziónál
  • PublishedApril 22, 2021

A zsáner egyik legfiatalabb és legnagyobb tehetségéhez, James Wan nevéhez fűződik a Démonok között filmes univerzum. Még 2013-ban mutatták be az első részt, majd három évvel később jött a folytatás, idén pedig követi az újabb, miközben az eltelt évek alatt több spin-off film is készült az univerzumban. De még mielőtt megkapnánk az első előzetest, néhány új jelenetképet osztottak meg a rajongókkal.

A rendező le sem tagadhatná, hogy milyen mély benyomást keltett benne az 1973-as Az ördögűző, hiszen az első jelenetek, képek és beszámolók szerint a franchise soron következő része gazdagon merít ebből az alkotásból. Sőt, az amerikai IGN-en keresztül bemutatott képek egyike is szinte a klasszikus horrorfilmet idézi, és Az ördög kényszerített alcím is erre utal. Démonok között 3. több szempontból is más lesz az előző részektől, részben azért, mert végre elhagyjuk a kísértet járta házat, de a film tónusa is megújul. Sokkal sötétebb képi világgal készült a film, és itt nem feltétlenül a filterezésre kell gondolni.

Az új rész legnagyobb újítása, hogy valós eseményt dolgoz fel. 1981-ben Arne Cheyenne Johnson – akit Ruairi O’Connor alakít a filmben – megölte a főbérlőjét, majd a tárgyaláson azt állította, hogy nem volt tudatában a gyilkosság alatt, mert testét megszállta az ördög. Az esetben Ed – akit a filmben Patrick Wilson alakít – és Lorraine – a filmben Vera Farmiga játszik – nyomoztak. Lényegében az alapsztori változatlan a korábbi részekhez képest, ezúttal is természetfeletti dolgok után nyomoz a Warren házaspár, azzal a csavarral, hogy nemcsak a démon ellen harcolnak, hanem komoly megpróbáltatásokon mennek keresztül a főhősök is.

A bejelentést követően, amikor kiderült, hogy megtörtént eseményt dolgoznak fel, sok rajongóban megfogalmazódott a kérdést, miként tudnak majd ebből a drámából olyan sztorit kihozni, ami beleillik majd az eddig felépített univerzumban. Erre a kérdésre Michael Chaves rendező elmondta, hogy ezúttal egy olyan gonosszal kerülnek szembe a főhősök, amivel még nem volt dolguk a franchise korábbi részeiben. A sok démon után maga az Ördög is megjelenik.

A Démonok között: Az ördög kényszerített amerikai bemutatójára június 4-én kerül sor a mozikban és természetesen az HBO Maxon, itthon pedig egy nappal korábban, már június 3-án jegyet válthatunk a filmre a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.