Főoldal BREAKING A DC Comics végre felfedte Joker valódi nevét
BREAKINGFilmek

A DC Comics végre felfedte Joker valódi nevét

A képregényekben végre elárulták Joker valódi nevét.

407
Joker

Talán végre választ kapunk a képregények egyik legnagyobb rejtélyére. A Flashpoint Beyond #5 számának oldalain a Batman ikonikus gonosztevőjének, Joker valódi nevét látszólag felfedték a készítők. Bár a karaktert több produkcióban is megnevezték már (például Jack Napier a Tim Burton-féle Batmanben), a képregényekben mindig is rejtély volt Joker valódi neve… egészen mostanáig.

A Flashpoint Beyond #5 eheti számában választ kaptak a rajongók egy égető kérdése, hogy a Batman ikonikus gonosztevőjének neve valójában Jack Oswald White. Az előző számban kiderült, hogy a titokzatos Óramű-gyilkos nem más, mint Martha Wayne, aki a Flashpoint-univerzumban átvette Joker szerepét. A Sötét Lovag (Thomas Wayne) az Arkham Elmegyógyintézetben szembesíti feleségét, aki bevallja, hogy megölte a Pszichopirátust, miután az elmondott neki néhány észbontó információt.

Amellett, hogy megtudja, hogy a fiuk, Bruce a tulajdonképpeni DC-univerzum Batmanje, Martha megtudja, hogy a Joker “egy bukott komikus volt, feleséggel és gyerekkel, aki egy alantas munkában ragadt, a Wayne Kaszinó mosdóit takarította”. Martha ezután elmagyarázza, hogy vissza akar utazni az időben, hogy a fiuk életben maradjon, és Batman legyen a Crime Alley eseményei után.

Érdemes megjegyezni, hogy a Joker egy olyan változatára utal Martha, aki egy alternatív univerzumban él, vagyis ez azt jelenti, hogy az eredeti bohóc hercegünknek, a bűn bohócának teljesen más neve lehet – ennek ellenére tudjuk, hogy a Flashpoint Beyond minisorozat számos karakterének neve megegyezik földi megfelelőikével.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...