Főoldal Filmek A Bosszúállók: Végtelen háború forgatókönyvírói szerint több Végtelen Kesztyű is létezik
Filmek

A Bosszúállók: Végtelen háború forgatókönyvírói szerint több Végtelen Kesztyű is létezik

Christopher Markus és Stephen McFeely arra utalt, hogy a Marvel Moziverzumban valójában több változata is létezik a Végtelen Kesztyűnek.

494
Végtelen Kesztyű

Christopher Markus és Stephen McFeely arra utalt, hogy a Marvel Moziverzumban valójában több változata is létezik a Végtelen Kesztyűnek.

A Végtelen Kesztyűt az első Thor-filmben mutatták meg Odin kincstárában, majd ezt követően értetlenül álltunk a Bosszúállók: Ultron kora stáblista jelenete után, amikor Thanos felhúzta a Végtelen Kesztyűt. Később azzal magyarázták ezt a Thor: Ragnarökben, hogy Odin kincstára tele van hamis tárgyakkal, köztük a Végtelen Kesztyű sem az eredeti, majd a témát tovább boncolgatták a Bosszúállók: Végtelen háborúban, s megtudtuk, hogy az Őrült Titán kényszerítette Eitrit a törpöt, hogy elkészítse az eszközt.

Csak látszólag kaptunk választ a kérdésre, mert a Végtelen háború eseményei nem adtak választ arra, hogy a 2015-ben megjelent Kesztyű hogy került Thanoshoz. Erre szerettek volna választ kapni a ComicBook által kezdeményezett kérdez-felek adásban, aminek vendégei a Végtelen háború forgatókönyvírói voltak. Christoper Markus és Stephen McFeely páros rávilágított, hogy a Végtelen Kesztyű, amit Thanosnál láttunk a stáblista utáni jelenetben csak egy próbadarab volt, és amikor szüksége volt a valódira, akkor kereste meg Eitrit, hogy elkészítse a fegyvert.

Ez megmagyarázza a logikai hibát, amit láttunk a második Bosszúállók-filmben, miközben felvet egy igen érdekes kérdést is. Ha több Végtelen Kesztyű is létezik a Marvel Moziverzumban – legalábbis a forgatókönyvírók erről árulkodtak most -, akkor a Föld legnagyobb hősei sokkal könnyebben megállíthatták volna az Őrült Titánt, és visszahozhatták volna az elhunytakat, feltéve, ha erről ők is tudtak volna.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események