Főoldal Filmek A Black Adam bevétele nagyot zuhant a második hétvégére, de csődbe nem fog menni a stúdió
Filmek

A Black Adam bevétele nagyot zuhant a második hétvégére, de csődbe nem fog menni a stúdió

Nagyon hangos volt múlt hétvégén a Black Adam.

341
Black Adam

Megérkeztek a legfrissebb bevételi adatok a Black Adam eladásairól, és ahogy várható volt, a DC Comics adaptációjának bevétele jelentősen visszaesett a második hétre. Bár múlt hétvégén legtöbb címlapon a Black Adam stáblista utáni jelenetéről olvashattunk, az érdeklődés azonban csökkent a film iránt, s sokak szerint nem véletlen az időzítés sem, hogy éppen most jelentették be a DC Studios vezetőit.

Néhányan úgy gondolják, hogy James Gunn és Peter Safran bejelentésével szeretnék elterelni a sajtó figyelmét, hogy csökkent az érdeklődés a Black Adam iránt. Noha a film említésre méltó bevétellel nyitott múlt héten a kasszáknál világszerte (igaz, hogy elmaradt a bevétel a várakozástól), azonban a második hétvégén messze nem olyan elsöprő a box office. A Black Adam jegyértékesítése csaknem 63%-kot esett a második hétvégére, ami azért annyira rossz hír a stúdiónak, hiszen nincs konkurencia a mozikban. A Deadline beszámolója szerint péntektől vasárnapig nagyjából 25M dollárra tehető a film bevétele a hétvégén.

Első hétvégén nagyon hangos volt Dwayne Johnson, de a mutatók szerint meredeken esik a film népszerűsége, de a The Rock más filmjeihez képest is jelentős a visszaesés: a Halálos iramban: Hobbs és Shaw (-58%), Felhőkarcoló (-54%) és Törésvonal (-53%). A többi szuperhősfilmet tekintve is jóval több, mint például a Batman (-50%) és Az Igazság Ligája (-56%).

A Warner Bros. egy szokatlan formáját választotta a film reklámozása alatt, a kritikusok véleménye helyett a rajongói visszajelzéseket osztották meg a közösségi felületen, s büszkén reklámozza a Rotten Tomatoes magas nézettségi pontszámát. Nem véletlen választották ezt, mivel a film többnyire negatív, rossz kritikákat kapott, s úgy tűnik, hogy a mozilátogatókat nem sikerült meggyőzni.

Pozitívum, hogy a Black Adam vasárnap átlépi a 100 millió dolláros határt, a becslések szerint 108,4 millió dolláros bevétellel zárhat az Egyesült Államokban. A filmnek voltak jó pillanatai, tetszett, ahogy bemutatták a karakter eredettörténetét, de nem lehet szemet hunyni az egymást ért hibáknak. Az egy percig sem kérdéses, hogy a gyártási költség megtérül-e, de valószínűleg sokkal nagyobb bevételre számított a stúdió, ezért még korai megmondani, készül-e második rész a karakterrel. Sokkal valószínűbb, hogy közös filmben láthatjuk majd Black Adamet Shazammal és Supermannel.

Black Adam
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...