x
Close


Közelgő események

Előzetesek

A 007 Nincs idő meghalni utolsó előzetese egy epikus befejezést ígér Daniel Craig ügynökének

Ez lesz Daniel Craig utolsó 007-es küldetése.

  • PublishedSeptember 1, 2021

Mint azt korábban már megerősítették, a 007 Nincs idő meghalni történetével lezárul Daniel Craig számára a dupla nullahetes ügynökösdi. Végleg szögre akasztja a szmokingot. A filmet eredetileg tavaly tavasszal akarták bemutatni (igaz már az is egy csúsztatott időpont volt a nehézkes forgatás miatt), majd beütött a világjárvány, így többször is el kellett halasztani a premiert. De nem tolják tovább, ősszel mozikban az utolsó küldetés.

A többszöri csúsztatás után számtalan pletykát olvashattunk, hogy talán idén ősszel sem került mozikba a film, ám az MGM és az EON megerősítette, hogy a várva várt folytatást a tervezett időpontban kerül bemutatásra. Daniel Craig hattyúdalának is nevezett 007 Nincs idő meghalni tegnap megkapta utolsó nagy előzetesét. Az amerikai vágás mellett kaptunk egy nemzetközit is belőle, tele akciódús új jelenetekkel próbálják előrevetíteni, hogy mit is várhatunk a jubileumi résztől.

Hiába a többéves késés, a cselekmény túlnyomó részét sikerült titokban tartani, bár állítólag öt évvel játszódik a Spectre – A Fantom visszatér után. James Bond visszavonult, mindennapjait Jamaicán tengeti, azonban nem tart sokáig a nyugdíjazott ügynök szabadsága, miután egy régi barátja felkeresi. Felix (Jeffrey Wright) Bond segítségét kéri Bondtől egy eltűnt tudós felkutatásában, de amit találnak, arra nem számítottak, de még a világ sem készült fel erre.

Az amerikai előzetes (1. trailer) elején képsorokat látunk Daniel Craig főszereplésével forgatott filmekből. A feliratokból kiderül, hogy minden azzal kezdődött, hogy 007-es ügynök lett, minden küldetése, minden áldozat ide vezette őt. A hátralévő percekben a korábban látott képsorok mellett rengeteg újjal egészítették ki, de a trailer csúcspontja, amikor főhősünk megküzd a saga legújabb gonosztevőjével, a Rami Malek alakításában Lyutsifer Safin-nal. Safin narrációjában számos párhuzamost állít a főhőssel, amivel próbálja elhitetni, hogy igazi riválisaként kell tekinteni rá: James Bond. Gyilkosságra felhatalmazva. Szerelmes Madeleine Swannba. Akár a saját tükörképemhez is beszélhetnék. Majd a trailer végén azzal zárja a beszédét Safin: Csak a képességeid halnak meg a testeddel, és az élet arról szól, hogy valamit hátrahagyj, nem igaz? Utalva itt arra, hogy ez lesz Daniel Craig Bondjának utolsó küldetése. A nemzetközi (a 2. trailer) változatban Blofeld és Bond beszélik meg a dolgokat egymás között, hogy a sors újra összehozta őket, mire Christopher Waltz karaktere azzal zárja mondanivalóját, az ellenségem ellensége a barátom.

Craig mellett visszatér a korábbi filmekből Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Moneypenny), Léa Seydoux (Madeleine Swann), Ben Whishaw (Q), Rory Kinnear (Tanner), Jeffrey Wright (Felix) és Christoph Waltz (Blofeld). Új belépőként pedig az Oscar-díjas Rami Malek (Bohém rapszódia), Golden Globe-jelölt Ana de Armas (Tőrbe ejtve), Billy Magnussen (Éjszakai játék), Lashana Lynch (Marvel Kapitány), Dali Benssalah (Flash), valamint David Dencik (Quicksand).

A rendezői székben Cary Joji Fukunaga foglalja el, a forgatókönyvön pedig Neal Purvis, Robert Wade és Scott Z. Burns mellett a Fleabag ünnepelt alkotója, Phoebe Waller-Bridge dolgozott.

A 007 Nincs idő meghalni világpremierjére szeptember 28-án kerül sor a Royal Albert Hallban, majd ezt követően szeptember 30-ától mozikban az Egyesült Királyságban. A tengerentúlon és a világ többi országában csak október 8-án fogják bemutatni, de nem nálunk. Magyarországon ugyanis az angol premierrel egyidőben, már szeptember 30-án bemutatják a filmet.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.