Főoldal Filmek Pocsékul nyitott a Flash: A Villám, mi lesz így a DC Univerzummal?
Filmek

Pocsékul nyitott a Flash: A Villám, mi lesz így a DC Univerzummal?

Üresek a vetítőtermek, a kutyát sem érdekli Flash szólófilmje.

420
Flash: A Villám

Sok stúdió számára nem úgy alakulnak a dolgok a kasszáknál, ahogy azt várták. A Warner Bros. most mutatta be a Flash: A Villám című filmjét, amely a várakozások alatt nyit a becsült 70 millió dolláros 4 napos nyitóhétvégén, miután pénteken 24,5 millió dollárral kezdett az amerikai mozikban.

A becslések szerint a DC Studios legújabb film bevétele 3 nap alatt 61 millió dollár lesz, ami megegyezik a Paramount Transformers: A fenevadak kora című filmjével a múlt hétvégéről. Nagy meglepetésre mindkét blockbuster bevétele elmarad a tavaly ősszel bemutatott Black Adam 67M dolláros nyitóhétvégéjétől. A 200 millió dolláros film végül csak 393 millió dollárig menetelt Észak-Amerikában a kasszáknál, és utólag a stúdió is elismerte, hogy bukás volt a film.

A hírek szerint a Flash: A Villám ugyanekkora költségvetésből készült, de várhatóan jobban teljesít majd, tekintettel a június közepi megjelenési időpontra és más tényezőkre, mint például Michael Keaton szereplésére, aki 30 év után visszatért Batmanként. Éppen ezért okoz nagy csalódást a film, sokan Keaton neve miatt többet vártak a t, de túlzottan nem mozgatta meg a mozinézőket a visszatérése, és a nagy szavak ellenére kritikákban is alulteljesített. A CinemaScore B-t adott, a kritikákat gyűjtő Rotten Tomatoes pedig 67%-ot a cikk közzétételekor.

A Disney és a Pixar még ennél is rosszabb helyzetben van. Most mutatták be az Elemi című rajzfilmet, ami az előrejelzések szerint 28,5M dollárral nyitott Amerikában. Ez a Pixar történetének legrosszabb nyitóhétvégéje, és még a Pókember: A pókverzumon át is megelőzi, miközben a Sony Pictures filmjét három héttel ezelőtt mutatták be.

Az Elemi egyetlen mentsvára lehet, hogy a filmet a kritikusok nem húzták le, 91%-on áll a Rotten Tomatoes-on és a CinemaScore is A-ra értékelte. Feltehetően a Disney meglovagolja majd a számokat a következő napokban, de még így is kevés lesz ahhoz, hogy megtérüljön a 200 millió dolláros gyártási költség.

A Transformers: A fenevadak kora szintén nehéz hétvégét tudhat maga mögött, a becsült 3 napos 19,6 millió dolláros/ 4 napos 22,4 millió dolláros második hétvégével. A három nap alatt bevétellel a film 68%-os visszaesést könyvelhet el a nyitóhétvégéjéhez képest. Ezekkel a mutatókkal a film 7%-kal előzi a 2017-es Transformers: Az utolsó lovag című filmet a kasszáknál, ám messze elmarad majd annak 130M dolláros amerikai bevételétől.

Flash - A Villám

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.