Főoldal Filmek A Netflix extraköltséget számol fel Magyarországon is, ha megosztod a jelszavad másokkal, és durván fellép azok ellen, akik ki akarják játszani
FilmekBREAKING

A Netflix extraköltséget számol fel Magyarországon is, ha megosztod a jelszavad másokkal, és durván fellép azok ellen, akik ki akarják játszani

A pluszköltség mellett még büntetni is fog a Netflix, ha megpróbálod kijátszani a rendszert.

451
Netflix

A Netflix hivatalosan is megkezdi élesíteni az új rendszerét, amivel szeretnék kiszűrni azokat a felhasználókat az Egyesült Államokban, akik megosztják a jelszavukat másokkal. A Netflix új szabályzata kimondja, hogy csak az egy háztartásban élőkkel lehet pluszköltség nélkül megosztani a fiókunkat, különben ezért fizetnünk kell.

A streamingóriás kedden közölte, hogy mostantól e-maileket küld minden olyan amerikai előfizetőnek, aki jelszavakat oszt meg a háztartásán kívüli személyekkel, a jelszavak megosztásának korlátozására irányuló, régóta tervezett lépés részeként.

“A Netflix-fiókod a Tiéd és azoké az embereké, akikkel együtt élsz – a háztartásodé” – áll a kiküldött e-mailben, a fiók megosztásának lehetőségeivel együtt.

Ahhoz, hogy a felhasználó megoszthassa a fiókját egy háztartáson kívüli személlyel, átviheti a profilját egy új tagságra, amelyért fizet, vagy pedig további 7,99 dolláros havi díj ellenében hozzáadhat egy további tagot a fiókjához, akivel így meg tudja osztani az előfizetését.

A Netflix korábban szemet hunyt a jelszómegosztás felett, mert a vállalat célja a növekedés volt, hogy a legnagyobb szolgáltatóvá váljon. Tavaly azonban közölte, hogy keményen fellép a jelszómegosztás ellen, mert az árt az eredményének. Korábban úgy becsülte, hogy világszerte több mint 100 millió háztartásban osztanak meg egy fiókot.

A vállalat az év elején több országban, többek között Kanadában, Új-Zélandon, Portugáliában és Spanyolországban is elkezdett fellépni a jelszómegosztás ellen. A jelentések szerint sikeresen zárul a “tesztidőszak”, ezért a tengerentúlon, és hamarosan Magyarországon is bevetik majd a jelszómegosztás-elleni védelmet.

A Netflix (NFLX) nemrég arról számolt be, hogy az első negyedévben 1,75 millióval nőtt a globális streaming előfizetők száma, ami közel 5%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, de elmarad a Wall Street elemzőinek több mint 3 milliós várakozásától.

A Netflix egy múlt havi eredménybeszámolóban kiemelte, hogy a tapasztalatok alapján számolnak azzal a fogyasztói reakcióval, hogy többen lemondják majd az előfizetésüket a bejelentés hírére, mert nem fognak extrát fizetni még azért, hogy ismerőseikkel és barátaikkal közösen használják a szolgáltatást. A kezdeti lemondások után később azzal számol a Netflix, hogy a szigorításnak köszönhetően nagyobb bevételre tehet szert.

Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események