Főoldal Filmek A Black Adam bevétele nagyot zuhant a második hétvégére, de csődbe nem fog menni a stúdió
Filmek

A Black Adam bevétele nagyot zuhant a második hétvégére, de csődbe nem fog menni a stúdió

Nagyon hangos volt múlt hétvégén a Black Adam.

381
Black Adam

Megérkeztek a legfrissebb bevételi adatok a Black Adam eladásairól, és ahogy várható volt, a DC Comics adaptációjának bevétele jelentősen visszaesett a második hétre. Bár múlt hétvégén legtöbb címlapon a Black Adam stáblista utáni jelenetéről olvashattunk, az érdeklődés azonban csökkent a film iránt, s sokak szerint nem véletlen az időzítés sem, hogy éppen most jelentették be a DC Studios vezetőit.

Néhányan úgy gondolják, hogy James Gunn és Peter Safran bejelentésével szeretnék elterelni a sajtó figyelmét, hogy csökkent az érdeklődés a Black Adam iránt. Noha a film említésre méltó bevétellel nyitott múlt héten a kasszáknál világszerte (igaz, hogy elmaradt a bevétel a várakozástól), azonban a második hétvégén messze nem olyan elsöprő a box office. A Black Adam jegyértékesítése csaknem 63%-kot esett a második hétvégére, ami azért annyira rossz hír a stúdiónak, hiszen nincs konkurencia a mozikban. A Deadline beszámolója szerint péntektől vasárnapig nagyjából 25M dollárra tehető a film bevétele a hétvégén.

Első hétvégén nagyon hangos volt Dwayne Johnson, de a mutatók szerint meredeken esik a film népszerűsége, de a The Rock más filmjeihez képest is jelentős a visszaesés: a Halálos iramban: Hobbs és Shaw (-58%), Felhőkarcoló (-54%) és Törésvonal (-53%). A többi szuperhősfilmet tekintve is jóval több, mint például a Batman (-50%) és Az Igazság Ligája (-56%).

A Warner Bros. egy szokatlan formáját választotta a film reklámozása alatt, a kritikusok véleménye helyett a rajongói visszajelzéseket osztották meg a közösségi felületen, s büszkén reklámozza a Rotten Tomatoes magas nézettségi pontszámát. Nem véletlen választották ezt, mivel a film többnyire negatív, rossz kritikákat kapott, s úgy tűnik, hogy a mozilátogatókat nem sikerült meggyőzni.

Pozitívum, hogy a Black Adam vasárnap átlépi a 100 millió dolláros határt, a becslések szerint 108,4 millió dolláros bevétellel zárhat az Egyesült Államokban. A filmnek voltak jó pillanatai, tetszett, ahogy bemutatták a karakter eredettörténetét, de nem lehet szemet hunyni az egymást ért hibáknak. Az egy percig sem kérdéses, hogy a gyártási költség megtérül-e, de valószínűleg sokkal nagyobb bevételre számított a stúdió, ezért még korai megmondani, készül-e második rész a karakterrel. Sokkal valószínűbb, hogy közös filmben láthatjuk majd Black Adamet Shazammal és Supermannel.

Black Adam
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.