Főoldal Filmek A Black Adam első reakciói szerint tényleg annyira brutális lett a film, átrendezi a DCEU hierarchiáját?
Filmek

A Black Adam első reakciói szerint tényleg annyira brutális lett a film, átrendezi a DCEU hierarchiáját?

A Black Adam a DCEU megmentője vagy megsemmisítője?

418
Black Adam

Megérkeztek az első reakciók a Black Adamhez, a külföldi újságírók megosztották első gondolataikat, miután megnézték Dwayne Johnson várva várt DC-filmjét. A filmben Johnson játssza a címszereplő antihőst, és Teth-Adam eredettörténetét meséli el, aki rabszolgasorban született, és Shazam erejével egyenértékű képességekre tesz szert.

A Black Adam azt vizsgálja, hogyan alakult ki Teth-Adamban az igazságosság torz változata, miután az ókori Egyiptomban rabszolgaként szerzett traumatikus élményeket. Miután megkapja az erejét, Teth-Adam arra akarja használni újonnan szerzett hatalmát, hogy eltörölje a bűnözőket a föld színéről. Teth-Adam véres tettei kegyetlen antihőssé teszik őt, ez azonban nem tetszik más DC-karaktereknek.

A főszereplőnek számos szuperhőssel kell majd szembenéznie. A Black Adam évszázadokig volt fogságban, most pedig egy olyan korban találja magát, ahol hősök a védelmezők. A filmben az Amerikai Igazság Társasága nem hajlandó elfogadni egy olyan metahumán létezését, aki másokat, sőt bűnözőket is öl, ezért Black Adam ellen fordulnak. A társaságot erősíti Quintessa Swindell mint Cyclone, Pierce Brosnan mint Doctor Fate, Noah Centineo mint Atom Smasher és Aldis Hodge mint Hawkman.

A Black Adam nagy elvárások elé állítja a DCEU-t, miután a Warner Bros. Discovery több, a képregényes IP-jük által inspirált filmet és sorozatot is törölt. A Warner Bros. Discovery jelenleg egy 10 éves terven dolgozik, ami elméletileg minden produkciót egyetlen zászló alatt fog egyesíteni, és a Black Adam az első projekt, amely ennek a hosszú távú ütemtervnek a része lesz. De mit mondanak a filmről az újságírók?

A Collider újságírója már látta a filmet, és elmondása szerint a The Rock fantasztikus Black Adamként. Tíz évet töltött azzal, hogy felkészüljön erre a szerepre, és szó szerint megöl bárkit és mindenkit, aki az útjába kerül, és imádtam, hogy kitért arra is, hogy ki is Black Adam. Úgy jöttem ki a moziból, hogy látni akarom a folytatást.

BÚM! A Szikla szállítja az év egyik legadrenalinabb kalandját! Ez a 300-as stílusú felvonultató akciólöket bejött a DC-nek. Néhány mellékszereplő és egy ingatag forgatókönyv meggátolja abban, hogy átírja a DCEU hierarchiáját. Pierce Brosnan ellopja a showt.

A Fandago szerkesztője szerint a DC #BlackAdamje kőkemény! Rengeteg akció, karakterek, akiket azonnal megkedvelünk és fantasztikus tempó. Dwayne Johnson remekül megtalálja az egyensúlyt a fenyegető és vagány, de ugyanakkor empatikus szerepében. Különösen tetszett Aldis Hodge Hawkmanje és Pierce Brosnan Doctor Fate-je. Még több JSA-filmet kérek!

A #BlackAdam megváltoztatja a játékot!! Ez az a #DCComics film, amire vártam és nem okozott csalódást. A Szikla elektromosan brutális Black Adamként! Ez az, amit szerettem volna, hogy Black Adam legyen. A filmben megállás nélkül megy az akció és a #JSA-t a nagyvásznon izgalmas látni.

A BlackAdam nagyszerűen indítja a #DCEU új korszakát! A Szikla felvillanyozó a #BlackAdam szerepében, és a legjobb értelemben véve is abszolút brutális! Ez az egyik legjobb akciójelenet, amit a #DCEU-ban eddig láttunk. AldisHodge, PierceBrosnan, Quintessa Swindell és Noah Centineo
tökéletes a #JSA szerepeiben.

Pierce Brosnan lenyűgözően alakítja Doctor Fate-et. Ellopja a jeleneteket. Karizmatikus, mint mindig. Aldis Hodge Hawkmanje sok húst hagy a csonton, hogy a jövőbeni történetekben még mélyebbre áshassunk. Az akciójelenetei fantasztikusak. A #BlackAdam az akcióra támaszkodik, humorral is megspékelve, és nagyon kemény.

A #BlackAdam méltó új darabja a DC kirakósának, de a beígért megváltást nem hozta el. A meglepően tömörített idővonal izgalmasan és lendületesen tartja a cselekményt, de a sok (sok) témát, cselekményt és karaktert díszes kirakatból szemléljük. Nézői oldalról ez rendetlen.

A #BlackAdam eleinte nehezen találja meg a helyét, de amint az Igazság Társasága belép a képbe, még szórakoztatóbbá válik. Dwayne Johnson antihőse érdekes új dinamikát hoz a DCEU-ba. Szilárd vizuális effektek. Gyenge gonosztevő. Az utójelenet kapta a legnagyobb reakciókat.

A Szikla fantasztikus a #BlackAdamban, ami utalásokat is tartalmaz a valós világ próbaköveire (a legérzékenyebb az, hogy megerősíti a hősök szükségességét a sivár időkben). Juame Collet-Serra rendező egy nagyobb, grandiózus univerzum építőköveit rakja le. Az akció lendületes és NAGY léptékű.

A #BlackAdam a DC eddigi legakciódúsabb filmje. Ez egy non-stop izgalmas utazás, amely csak a látványról szól, és ezt tudja is. A The3-nek alig van ideje levegőt venni, vagy akár csak beszélni. A Szikla tökéletes Black Adamként, ráadásul Pierce Brosnon is kiemelkedő. A filmtől bizseregni fognak a rajongók.

5000 évvel azután, hogy az egyiptomi istenek összes hatalmát ráruházták, és rögtön örök fogságba vetették, egy különleges lény kiszabadul a sírja börtönéből. Black Adam (Dwayne Johnson) visszatér a világba. És nagyon dühös. De ez a világ már egészen más, mint amit megismert. Más szabályok szerint élünk, más gépeket használunk, másban hiszünk. Ő azonban továbbra is csak egyet akar: igazságot szolgáltatni – és továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az igazság az, amit ő annak hisz. Nagyon sajátos véleménye van róla, hogy mi igazságos és mi nem az: de szinte legyőzhetetlen erővel áll ki mellette.

Black Adam október 20-ától a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.