Főoldal Filmek Megkapta az engedélyt a Batman 2. része, és Mattson Tomlin társszerzőként csatlakozott
Filmek

Megkapta az engedélyt a Batman 2. része, és Mattson Tomlin társszerzőként csatlakozott

Jó hír, hogy biztonságban van a Batman-univerzum.

387
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Bár a Warner Bros. áprilisban bejelentette a Batman második részét, néhány napja olyan hírről olvashattunk, hogy a Warner Bros. Discovery még nem adott zöld lámpát a projektnek. Sokan aggódtak, hogy a stúdió elkaszálhatja a projektet, de végre egy pozitív hírt kaptunk Matt Reeves folytatásáról. A tárgyalások sikeresen zárultak, Reeves aláírt a folytatásra, s mint megtudtuk, Mattson Tomlin is csatlakozott hozzá, közösen fogják megírni a második rész forgatókönyvét.

A Deadline értesülései szerint Matt Reeves, a Batman rendezője aláírt egy megállapodást a Warner Bros. filmes céggel, szóval a direktor hosszú évekre elkötelezte magát a stúdióval a jövőben. Ennek értelmében nemcsak a Batman folytatása készül el, hanem több másik projekt is, amire korábban már utalt a rendező. Reeves mai nyilatkozatában otthonának nevezte a stúdiót.

Egy álom, hogy ez a legendás stúdió az otthonom lehet. Nagyon izgatott vagyok, hogy Mike [De Luca], Pam [Abdy], Channing [Dungey] és a csapatainkkal dolgozhatok együtt, hogy magával ragadó történeteket készítsünk a nagy és a kis képernyőre, amelyekért igazán rajongok.

Matt Reeves

A portál azt is megerősíti, hogy a megállapodás részeként Reeves jelenleg a Batman folytatását írja a Project Power írójával, Mattson Tomlinnal közösen. Valójában már az első filmen is dolgozott Tomlin, bár nem kapott kreditet a munkájáért. Reeves jelenleg több közelgő DC-projekten is dolgozik, ezek között szerepel Colin Farrell főszereplésével egy sorozat Pingvinról, valamint egy Arkham Asylumban játszódó másik sorozat.

Fontos megjegyezni, hogy a mostani üzlet a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav felügyelete alatt született, és bár törölték a Batgirlt, a jelek szerint biztonságban van a Batman-franchise. Luca azt mondta a bejelentés után, hogy “Matt megtartása és egy olyan otthon megteremtése, ahol több projektet is csinálhat a Batman-univerzumban, illetve eredeti filmeket is, és ez nagyon fontos volt számunkra”. Dungey hozzátette még, hogy “Alig várjuk, hogy folytathassuk a partnerséget a csodálatos 6th & Idaho csapatával, és a Pingvin című készülő sorozatunkkal bővítjük ezt a világot, amelyet Matt oly művészien megteremtett a Batman-filmmel.”

Arról nem esett szó, hogy mikor kerülhet mozikba a Batman 2. része, mivel azonban Reeves még csak most kezdett el dolgozni a folytatás forgatókönyvén, jó eséllyel 2025 előtt nem fogjuk látni a filmet. Optimista becslésnek tűnhet, de nem elképzelhetetlen, hogy a filmet még 2024-ben bemutatják.

Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.