Főoldal Filmek A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója megvédi a Batgirl törlését: “Nem adunk ki semmilyen filmet, mielőtt kész lenne”
Filmek

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója megvédi a Batgirl törlését: “Nem adunk ki semmilyen filmet, mielőtt kész lenne”

Mindenkit kárpótolnak a filmmért, de továbbra is értetlenül állnak sokan a döntés mögött.

387
Batgirl

Sokkolta a filmvilágot a Batgirl híre, hogy törölték a filmet, és nem fogják bemutatni egyik felületen sem. A döntéssel nemcsak a rajongókat, hanem a filmkészítőket is meglepték. A rendezőpáros éppen esküvőn voltak, amikor a sajtóból értesültek a hírről, hogy a stúdió kukázta munkájukat. A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav nem kér bocsánatot a döntésért.

“Nem adunk ki egyetlen filmet sem, mielőtt az elkészülne. Nem fogunk filmet kiadni, hogy negyedannyi pénzt keressünk, nem fogunk filmet kiadni azért – a hangsúly azon lesz, hogy hogyan tudjuk az egyes filmeket általánosságban a lehető legjobbá tenni. De a DC egy olyan dolog, amit szerintünk még jobbá tudunk tenni, és most erre koncentrálunk” – mondta Zaslav a mai negyedéves eredménybeszámoló során.

Zaslav szerint ez egy “10 éves tervet” dolgoztak ki a DC Comics adaptációval kapcsolatban, és ezzel a Warner Bros. Discovery egy olyan struktúrát szeretne követni, amely hasonló ahhoz, amit “Kevin Feige nagyon hatékonyan összehozott a Disneynél”.

“Úgy gondoljuk, hogy a DC-ből egy hosszú távú, sokkal erősebb, fenntarthatóan növekvő üzletágat tudnánk építeni. És ennek részeként a minőségre fogunk koncentrálni” – mondta Zaslav, utalva azokra a hírekre, miszerint a Batgirl-t azért dobták ki, mert a tesztközönség rosszul reagált a filmre, bár más források szerint a döntés inkább anyagi megfontolásból történt elsősorban, mert a filmre elköltött pénz egy részét így az adókon keresztül visszanyerhetik.

Arra a kérdésre, hogy a Batgirlt miért nem mutatják be az HBO Maxon, Zaslav azt felelte, hogy a Warner Bros. Discovery “alaposan megvizsgálta a direct-to-streaming üzletágat”, de “nem lehet összehasonlítani azzal, ami akkor történik, amikor egy filmet a mozikban indítunk. Ez az ötlet, hogy a drága filmek közvetlenül streamingre kerüljenek: nem találunk rá gazdasági érvet. Nem találunk rá gazdasági értéket. Ezért stratégiai váltást hajtunk végre… A hangsúlyt a mozikra helyezzük” – mondta Zaslav.

Eközben a Batgirl sztárja, Leslie Grace az Instagramon köszönetet mondott a rajongóknak: “Köszönöm a szeretetet és a hitet, ami lehetővé tette, hogy felvegyem a köpenyt, és ahogy Babs mondta a legjobban: “A saját átkozott hősöm”.”

Warner Bros. Discovery David Zaslav

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

David Zaslav
Filmek

A Warner Bros. Discovery rosszabb 2023-as éve ellenére David Zaslav vezérigazgató kifizetése 50M dollárra nőtt

A Warner Bros. Discovery bevételi csökkentek, miközben David Zaslav fizetése több mint...

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.