Főoldal Filmek Box Office: Gyengén kezdett a DC Szuperállatok ligája a kasszáknál
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett a DC Szuperállatok ligája a kasszáknál

Miközben szárnyal a Top Gun: Maverick, és mérföldkőhöz érkezett a Thor: Szerelem és mennydörgés.

398
DC Szuperállatok ligája

A múlt héten debütált a mozikban a DC Szuperállatok ligája világszerte, és szerény 23 millió dolláros jegybevétellel nyitott hétvégén az amerikai mozik bevételi listáján, megelőzve Jordan Peele Nem című filmjét, miközben a Top Gun: Maverick továbbra is szárnyal.

A Variety beszámolója szerint a DC Szuperállatok ligája a nemzetközi mozikban további 18,4 millió dollárt hozott, és így 41,4 millió dolláros globális bevételt zárt hétvégén a box office listán. A filmben Dwayne “The Rock” Johnson játssza Superman kutyáját, Kryptót, aki Kevin Hart Ace-ével és más háziállatokkal összedolgozva próbálják legyőzni Lex Luthor gonosz kis kedvencét.

Vakarhatja a fejét a Warner Bros., ugyanis az animációs kalandfilm gyártási költsége 90 millió dollárra tehető, ettől pedig még messze vagyunk. Hasonlóan nyitott a kasszáknál a nemrég bemutatott Lightyear 51M dolláros kezdéssel, vagy A rosszfiúk (23,9M dollár) és az Énekelj 2. (22,3M), valamint az Encanto (27M)

Az amerikai mozikban már második hete vetítik a Nem című filmet, ami 58%-os visszaesést produkált a nyitóhétvégéhez képest, de még így is 18,5 millió dollárral zárt. A Nem eddig 80,5 millió dollárnál jár az amerikai jegypénztáraknál, és még nem mutatták be a többi kontinensen.

A dobogó harmadik fokára 13,1M dollárral a Thor: Szerelem és mennydörgés lépett fel a negyedik hétvégén, s ezzel a Marvel Studios legújabb produkciója Észak-Amerikában már átlépte a 300 millió dollárt, globálisan pedig már a 662M dollárt tapossa.

A Minyonok: Gru színre lép 10,8 millió dolláros bevétellel a negyedik helyen végzett. A Minyonok felettébb jól teljesítenek eddig, az ötödik hétvégéjén az összbevétel már elérte a 320M dollárt Amerikában és további 710 millió dollárt világszerte.

Az első öt helyezettet a Top Gun: Maverick zárta 8,2 millió dollárral. A nagyszabású kalandfilm továbbra is uralja a jegybevételi listákat, és eddig több mint 650 millió dollárt hozott az amerikai mozikban, valamint 1,3 milliárd dollárt világszerte.

Top Gun: Maverick
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.