Főoldal Filmek A Disney korábbi vezérigazgatója, Alan Horn tanácsadó szerepét tölti be a Warner Bros. Discovery-nél
Filmek

A Disney korábbi vezérigazgatója, Alan Horn tanácsadó szerepét tölti be a Warner Bros. Discovery-nél

Alan Horn tavaly ment nyugdíjba a Disneytől.

355
Alan Horn

A Walt Disney Studios korábbi elnöke és CCO-ja, Alan Horn a Warner Bros. Discoverynál folytatja, mint David Zaslav vezérigazgató tanácsadója. A Warner Bros. és a Discovery év eleji fúziójának lezárását követően az új vállalat szigorú átszervezési folyamatba kezdett, ami nagyban érinti a filmgyártást is, célul pedig az újragondolást tűzték ki.

Ennek egyik lépcsőfoka, hogy Alan Horn visszatért a nyugdíjból tanácsadói szerepkörben a Warner Bros. Discovery “átmeneti időszakában”. A hollywoodi veterán a vállalat rendelkezésére bocsátja szakértelmét, hogy kialakítsák új stratégiájukat a jövőre nézve. A The Wrap által megosztott feljegyzésben David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója “hazatérésként” említi Alan Horn kinevezését, utalva itt arra, hogy karrierje elején a Warner Bros. operatív igazgatójaként dolgozott.

A közleményben, amelyben bejelentették Alan Horn kinevezését a Warner Bros. Discovery vezető tanácsadójává, David Zaslav így fogalmazott:

Az elmúlt hat hónapban szerencsém volt Alan-nel együtt tölteni az időt. Nagylelkű és rendkívül segítőkész volt velem, és beszélgetéseinkből rengeteget tanultam az üzletről. Nem is lehetnék izgatottabb, hogy a filmes üzletágunk átalakítása és a jövőre vonatkozó mozgóképes stratégiánk csiszolása során továbbra is hasznosíthatom Horn gondolkodását, szakértelmét és kiváló ösztöneit. És tudom, hogy Mike [De Luca] és Pam [Abdy] ugyanilyen izgatottan várja, hogy Alan meghallgassa, és hogy hasznosítani tudja a gazdag tapasztalatát, amelyet egy ilyen jeles pályafutás során szerzett.

David Zaslav

A filmiparban legutóbb Alan Horn a Walt Disney Studios kreatív igazgatójaként dolgozott, ahol korábban elnökként és társelnökként is tevékenykedett. Tavaly októberben Horn bejelentette, hogy visszavonul a Disney-től, és ezzel 50 éves szórakoztatóipari karrierje véget ért.

A Disney-nél töltött ideje alatt Alan Horn felügyelte a Lucasfilm és a 20th Century Fox filmstúdiók felvásárlását is, amelyeknek köszönhetően a Disney olyan jelentős franchise-ok felett vette át az irányítást, mint például a Star Wars, az Indiana Jones és az X-Men.

Warner Bros. Discovery
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

David Zaslav
Filmek

A Warner Bros. Discovery rosszabb 2023-as éve ellenére David Zaslav vezérigazgató kifizetése 50M dollárra nőtt

A Warner Bros. Discovery bevételi csökkentek, miközben David Zaslav fizetése több mint...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.