Főoldal Sorozatok Kevin Feige elárulta, hogy az MCU melyik Disney+ sorozata volt a legnézettebb
Sorozatok

Kevin Feige elárulta, hogy az MCU melyik Disney+ sorozata volt a legnézettebb

Kiderült, hogy melyik Marvel-sorozat volt a legnézettebb a Disney+-on.

446
Kevin Feige

Azt már megtanultuk, hogy a Disney és más szolgáltatók nem szeretnek pontos számokat közölni, mit hányan néztek meg. 2020 januárjától kezdve a Marvel Studios már nemcsak filmeket, hanem sorozatokat is készít, ellenben a mozifilmmel eddig nem lehetett tudni, hogy melyik volt a Disney+ legnézettebb sorozata a streaming platformon.

A Disney legutóbbi, hirdetőknek tartott prezentációjában a Marvel Studios főnöke, Kevin Fiege elárulta, hogy a Loki volt a legnézettebb MUC-sorozat a Disney+ streamingszolgáltatón. Fiege kijelentése alátámasztja más elemzők becslését, mint például a Nielsen és a Samba. A Nielsen adatai szerint a Loki elképesztő, 5,23 milliárd percnyi nézettséget ért el. Ez epizódonként átlagosan 872 millió percet jelent.

A Nielsen nézettségi adatai szerint a Marvel Studios és a Lucasfilm műsorai messze a legnépszerűbb sorozatok a Disney+-on. A The Hollywood Reporter által megszerzett Nielsen-adatok rámutattak arra is, hogy a Loki az egyetlen olyan sorozat, amelynek nézettsége egyetlen héten meghaladta az 1 milliárd percet (bár összességében továbbra is a The Mandalorian a legnézettebb Disney+ sorozat).

A 2021-ben bemutatott a Disney+ négy élőszereplős Marvel-sorozat teljes szezonra vonatkozó nézettségi adatai a következők:

  • Loki – 5,23 milliárd perc nézettség (epizódonként átlagosan 872 millió perc).
  • WandaVision – 4,8 milliárd perc (534 millió perc epizódonkénti átlag)
  • A Sólyom és a Tél Katona – 4,15 milliárd perc (692 millió perc epizódonkénti átlag)
  • Sólyomszem – 3,46 milliárd perc – (577 millió perc epizódonkénti átlag)

A 2022-es évre levetítve, a 2022. április 11-17. közötti hétre vonatkozó legutóbbi Nielsen-diagram szerint a Moon Knight 638 millió perc nézettséget ért el. Ez a hét összes megtekintése a három epizódra vonatkozóan, nem pedig a sorozat eddigi teljes nézési ideje. A debütáló héten 418 millió perc, míg a második héten 608 millió perc volt a nézettség. Ez eddig átlagosan 555 perc nézési időt jelent epizódonként, bár ez a szám még emelkedhet vagy csökkenhet, attól függően, hogy a következő három hét hogyan zárul.

Amikor először felkértek minket, hogy kezdjünk el dolgozni a Disney+ műsorán, tudtuk, hogy a Marvel Moziverzum, vagyis az MCU egészének részét képező filmek és sorozatok közötti történetszálakat szeretnénk összekapcsolni. Az eddig megnézett hat sorozatból fantasztikus új karaktereket mutattunk be, de emellett mélyebben elmerülhettünk az MCU néhány kedvenc szuperhősének háttértörténetében is.

Kevin Feige

Fiege elmondta, hogy a Loki 2. évadának forgatása a következő hetekben indul, és az 1. évad szereplőinek nagy része visszatér. Az is kiderült, hogy Justin Benson és Aaron Moorhead, akik a sorozat második és negyedik epizódját rendezték, visszatérnek rendezői feladataikhoz a második évadra.

Fiege bemutatta a She-Hulk: Attorney At Law teaser trailerét is, amely augusztus 17-én debütál. Ezt megelőzően bemutatkozik még az MCU első tinisztárja is, a Ms. Marvel is, aminek önálló sorozata július 8-án debütál a képernyőn. Az önálló sorozata után pedig 2023 júliusában visszatér a The Marvels című filmben Marvel Kapitány oldalán.

Loki
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...